Monday, December 24, 2012

..: sonyap yooo... :..

Ramai yang cuti hari ni. Bukan setakat opis je senyap. Blog pun senyap jugak. 

Bila time cuti yang bole bersambung macam ni, memang lengang la.. Jalanraya lengang. Parking lengang. Kalau tidak tu, mesti dah risau nak parking mane. Kompem block kereta orang lain. Huhu... 
Opis tak payah cakap la kan. Hembus nafas pun bole dengar *tipu*

Semalam lagi dah set dalam kepala. Hari ni tak ramai orang kerja. So mestilah sistem akan laju dan senang nak akses. Dengan sungguh yakin nak rekod semua cuti pegawai sebelum hapdet cuti yang dalam sistem pulak. 

Tapi ramalanku hampa... Sama je peginye.... Sistem hanya bole log masuk. Tapi bila klik menu, tiga hari belum tentu boleh lepas. Haihhhh.....! (-__-")

Sia sia je aku tinggalkan 'Monday Blues' hari ni. Apepontakblehhhhh *bengang*

Balik lah. Tunggu lagi pun bukan bole buat keje. Harap harap Rabu nanti sistem akan bagi kerjasama. Walau pun aku tau harapan tu memang tipissssss sangat....! 


Daa.... =)

Wednesday, December 19, 2012

..: menjamu... :..


Ape lagi kalau bukan menjamu mata dengan makanan kan. Heheheee....



Kita jamu dengan yang dimasak di rumah dulu..


 ..: sambal tempe kering. tetiba rasa nak makan ni. makan dengan nasi panas panas. pehhh! :..


 ..: popcorn chicken + cheese in a tortilla wrap :..


 ..: nasi lomak yang dimasak oleh kak N :..


 ..: kerajinan memasak bekpes pada hari Ahad. Nasi goreng cendawan, potato wedges dan milo panas :..





Boring makan di rumah. Mari kita tukar selera keluar pulak. 


 ..: kegilaan terbaru selepas indulgence dan pecan butterscotch. Hazel cheese kek Secret Recipe ;) :..



 ..: Noah's Burger :..


 ..: Waffle yang ditambah kenikmatan dengan aiskrim dan pisang dan marshmallow dan chocolate syrup. Nyum! :..




..: Lunch di Ice Room :..




Selepas puas makan semua ni.... Kita makan buah pulak. Yang sedang musim sekarang. 

 ..: Doroyan. Sana sini dia saje. Durian crepe lah. Serawa durian lah. Semua dia.. Huhu :..



Bila dah banyak makan durian tu, panas kan. Mari sejuk kan badan pulok


..: ABC. Niceeeeee....~~ :..


Okeh dah kenyang. Burrrpppp!~~

Alhamdulillah.... ;)



Daa.... =)

Tuesday, December 11, 2012

..: sebelum dan selepas (2) :..




Sebelum.....





Euwwwww.... apekah dinding yang kosong ini? Borrriingggggg *menguappp*






Selepas..... 



Haaaaaa.... Kan nampak cantek cket lepas dah 'tanam' pokok kat dinding ni. Heheheheee... ;)





Sebelum....



Tinted kereta ku belajar bubbling pula... Buble buble bloob bloob!~~ Huhuuuu....






Selepas.....





 Weeeeeeeeee....!! Telah hensem kembaliiiii.... (^_^)


Selepas tinted, kini fog lamp pula telah sepet sebelah. Haihhh la kereta.... Tak puas lagiew nak bermanjew dewngan duwet kitew lew tewwwww..... Hewhewhew... (-_-")



Daa.... =)

Monday, December 10, 2012

..: 27/10/2012 :..



Ye. Bulan sepuluh punye cerita. Hampir dua bulan. Tapi baru hampir je. Belum dua bulan lagi. Kira kalau bayi pun masih dalam pantang la kan... *ayat selamatkan diri*

Ada rombongan. Bukan rombongan Cik Kiah. Tapi rombongan Mak Nora ;)



Sebelum memulakan perjalanan yang tak berapa jauh itu..... 


 ..: berdoa memohon keberkatan dan dipermudahkan urusan oleh-NYA :..



 ..: ahli rombongan :..






 ..: Alhamdulillah... :..







Alhamdulillah.... Separuh langkah selesai sudah... Lagi separuh saja untuk menyempurnakan ikatan adik adik kami ni =)




Semakin bertambah ahli wanita dalam keluarga kami ;)
















Dannnnnnnn........





Bertambah kesengalan jugaaaaa!! Hahahaaaaaa ;D








..: Tahniah adik ku. Semoga urusan kalian dipermudahkan sehingga ke lafaz ijab dan qabul nanti. Semoga Allah memberkati dan merahmati kalian. Aamiin.... ;)  :..



*dua/tiga hari sebelum majlis ini, kami telah kehilangan ahli keluarga terdekat. Isteri kepada pakcik ku yang bongsu. Semoga Allah mencucuri rahmat ke atas roh allahyarhamah Nooraini binti Abdullah. Al-Fatihah.... 



Daa.... =)

Tuesday, December 4, 2012

..: seronok & tak seronok :..




Seronoknya baca blog orang lain yang berhapdet. Yang banyak gambar. Yang pegi sana sini.

Tak seronok bila tengok blog sendiri dah berbulan takdok cite baru. 
Tak seronok bila mood meluap luap nak hapdet tapi maso pulok takdok. 

Haihhhhhh......! (-__-")


Welllll..... Ai kan ade anak lapan. Tu la yang takde masa mannjjaaaannggggggg....

Wahahahaaa! ;p


Daaa.... =)