Friday, December 27, 2013

..: update lagi :..


Seperti biasa, hari Jumaat je la pun yang aku rajin nak hapdet. Eh, rajin keeeee?? Hahahaaa.... ;p
Dan seperti biasa jugak kita himpunkan semua gambar dalam satu episod. Hahahaa lagi ;p


Makan lagi.
Well... Ape lagi pun dalam hidup aku ni kan? Makan je lah. Huhu... 



Ini mood baik dan rajin Kak N masakkan nasi lemak. Siap dengan ayam goreng berempah, telur rebus, papedom semua. Memang sodap! Timun tu sekadar hiasan je sebab masa nak snap gmbr ni Kak N kata kita letak timun tu. Baru la lengkap. Lepas tu dia amik balik timun tu sebab aku tak makan timun. Huhu...









Ahkak baru blaja makan sushi dekk...! Sedeh? Tidak lah. Aku cuma rasa teringin nak makan. Nak try jugak tekak ni bole masuk ke tidok sushi ni. Itu Maizatul. Dia la yang ajari aku makan. Klw ikut kan ade lagi geng geng ladies kami. Tapi sudahnye kami berdua je yang available. Takpe ladies, nanti kita repeat yeh ;)

Bole la sushi ni. Cuma wasabi tu memangggggg perghhh! Menangkap kat idong teros. Meleleh air mata jap. Pastu rasa tu hilang camtu jee.. Memang sesuatu sangat tau wasabi ni. Hahahaa... Aku suka yang jelly fish ke ape ntah tu. Sebab kitorang taktau ape benda nama dia main capai je pinggan yang rasa rasa macam best. Haha!


Adikku eksiden lagi.. (-_-)
Ye, adik aku yang eksiden bulan 1 hari tu. Ni dia eksiden lagi. Kereta pulak. Alhamdulillah dia selamat. Kereta la teruk sikit. Takpe, keta ade spare part. Huhu...






Okeh itu dulu buat masa ni. Nanti aku tengok lagi gambar ape yang ada. Dah tau gambar ape baru tau nak cerita ape. Eceh! ;p


Daa... =)

Friday, December 13, 2013

..: selepas seminggu :..


Jumaat lepas last hapdet. Sampai Jumaat ni baru ade hapdet lagi. Cukup lah seminggu kan? Hahahaaa... ;p

Cerita weekend lepas nanti nanti kita cite. Ni kita godeh dulu tengok apa lagi yang ada dalam folder gambar ni. So mari kita satukan je semua sekali. Dasar pemaleh sangat kennnnn.....!

Bertemu ex-housemate.
Dulu dia duduk serumah dengan aku. Sekarang dia dah kerja kat Media Prima sana. Tapi bila ada masa memang akan cari masa untuk ngedate dan cerita hapdet tentang diri memasing. Kali ni tak amik gambar orang. Amik gambar makanan je. Hahaha!

Lepak kat Nasi Ayam Penyet AP Alamanda je. Sebab memang terus jumpa kat sana. Malas dah nak kuar balik. Kawan aku plak tengah lapar. So kesana lah kita.



Aku makan ni je. Ringan ringan lah konon nyeee... Kawan aku je yang makan nasi. Tapi nasi ayam penyet kat sini kureng sikit lah. Baik pegi yang Wong Solo kat Bangi tu. 






Sebab lain berjumpa adalah nak amik ini. Cadbury pretzels. Sedap hoihhhh....! Dia kecik kecik comel so memang senang lah nak campak campak masuk mulut. Tau tau abessss...  Kawan aku ni memang rajin buat benda benda gini. Klw korang nak order bole call nombor yang ada kat situ. Cik Maryam tu tokeh dia. Buat masa ni cuma COD saje. Tapi ape ape semua korang tanya dia lah yeh.


Bola jaring.
Aku ni sebenarnya belum berapa nak sihat sangat. Kaki aku belum baik sepenuhnya. Ok tu ok la tapi aku tak bole renyah. Drive pun tak bole jejauh lagi. Klw dekat dekat tapi jem ke drive lama ke pun tak boleh jugak. Nanti kakinye mula la lenguh lenguh ke sengal sengal ke. Very orang tua lah sikalang. Haiyaaa.... (-__-")

Tapi dalam pada belum baik betul tu pun dah rasa gatal je nak main bola jaring. Haha! Niat memula tu nak datang bagi sokongan je. Bila dah nampak aku bertuah la diorang nak bagi duduk tepi je kan. Main lah jugak tapi tak lama pun. Bila dah hujung hujung nak abes tu mak dah tak bole nokk...! Nak lompat pun dah tak mampu. Huhu..



Gambar sebelum start game. Tengok betapa giant nye aku di situuuu... Hahaaa! Gambar ni pun kawan aku wasap. Kalau tak memang takdo lahhh...



Ni aku dah duduk di tepian saje. Tu kaki aku lah tu yang nampak hujung kasut tu ha. Duduk berlunjur. Luruskan lutut katenyeeee (-_-')

Kalau ikutkan hati nak main futsal pulak weekend nye tu. Tapi kena sedar diri lah kan. Pastu mem pun dah bising. Aku pun sebenarnya tau dah yang aku memang tak bole lari kalau main pun... So baik tak payah.


Anak daraku si Raisha bam bam.
Memang dah anak dara sangat rasa tau. Petah tu tak payah cakap la. Ade je mulut tu nak berbunyi kan. Skang ni dah muslimah sikit. Pakai tudung. Hehee...



Memula pakai tudung ibu. Labuh dan besar. 


Haaa ni baru tudung dia. Ngam! Dah macam nak pegi ngaji pun ade jugak aku tengok. Heheee... 



Tshirt Mak Nora belikan dari Terengganu. Aku bagi petang tu, time tu jugak dia nak pakai. Nasib baik muat elok je. Kat perut tu mahal okayyyyy.... ;p


Okeh itu je dulu pengumpulan cerita buat masa ni. Nanti aku godeh lagi gambar ape yang ada. Kehkehkeh...


Daa... =)

Friday, December 6, 2013

.. Terengganu :..


Family Trip untuk penghujung tahun 2013. 15-17hb November hari tu. Ini pun memula macam ye tak ye je. Macam nak pegi taknak pegi camtu. Last last pegi jugak. Tapi Kak Iza n family dgn Akim tak join.

15hb, Jumaat. Kami gerak malam dalam pukul 9 lebih camtu. Sampai Ganu dah Subuh. Terus solat kat Masjid Terapung. Lepas solat kami cari port untuk makan sarapan yang dah siap siap dimasak oleh makcik makcik aku. Dah selesai semua amik amik gambar plak. sementara nak tunggu masa untuk check in ke Homestay kami.








Dah masuk Homestay, kita bagi pilot dgn co-pilot sume charging dulu. Tido puas puas. Siang sikit kita pegi jalan jalan okeh. Hehehee...
Terengganu ni apa lagi kan, Pasar Payang lah kita. Abah aku mencari songket Terengganu asli kat sini. Untuk bakal pengantin kot! Hehe...


Ni bakal pengantin yang menyibuk posing kat situ. Huh! Aku nak amik gambar kain kain batik kat belakang tu. Nak tunjuk kat kawan aku. Jap lagi mamat ni bole pulak posing kat situ. Haishhhh....! (-_-)




Tak cukup dalam Pasar Payang, luar pasar pun kami cari kain lagi. Hehehee... Masa ni mencari kain untuk majlis pihak lelaki. 

Dah tak larat nak jalan sampai rasa nak seret je kaki, kita pun pulang lah ke pangkal jalan.. Hehee.. Balik homestay. Malam tu kami ada urusan sikit. Sebenarnya pegi Ganu pun sebabkan itu la, tapi dah terlanjur tu kami jalan jalan la skali ye dok? ;)




Selesai urusan tu pun dah lewat malam. Kami pegi mencari makanan pulak. Ni saje nak try nasi goreng kampung Terengganu dengan neskepi tarik. Sedap! =)

Ahad besoknye tu, kami pegi lagi Pasar Payang. Hahahaaa kegilaan apakah?! Tak puas okeh jalan semalam tu. Abah mencari lagi kain songket. Huhu...
Banyak jugak hasil kat sini. Kain batik, kain pelikat, sampin songket, maxi batik, kain meter untuk baju melayu lelaki, kain meter songket untuk baju pompuan, seluar batik, tshirt, dodol, kacang gajus, kerepek sagu, keropok lekor losong, keropok kering, hmm... ape lg ek. Tu je kot. Penuh bonet. Huhuu...

Gambar banyak dalam ipad Abg Nizam dengan kamera godang. Dah masuk dalam Instagram  dan fesbuk pun ada jugak. Tapi aku malas nak amik masuk sini. Gambar ni semua yang dalam henpon aku je. Nampak tak betapa tak ikhlasnya aku buat episod sekarang ni? Hahahahh ;p

Maaf la yeh. Mood sekarang suka baca blog orang je. Sendiri punye terabai. Padahal cerita kemain lagi banyak. Amik gmbar pun beriye. Sudahnye buat penuh folder je. Huhu...

Ape la yang aku merepekkan petang petang Jumaat ni kan ek. Mesti korang pun boring je baca. Takpe, meh aku tambah lagi merepek aku ni.


Haaaa... Nampak tak dia punya semangat usung kamera godang tu? Hahahaaa... Ni handbeg aku masa kat Terengganu. Tengok lah apa ada dalam tu. Segala macam mak nenek sampah sarap ada. Rokok tu Uri punya, wallet pun. Beg ni dah jadi kegunaan bersama dah. Sampaikan nak cari henpon sendiri pun dah teraba raba macam hape. Hahahaaa...

Itu dulu episod tak ikhlas dari aku. Hujung minggu ni mesti meriah. Sebab mak abah nak datang. Dalam kepala dah terpikir pikir gak menu ape nak makan nnti. Weeehoooo!~ 

Harapnya minggu depan aku lebih ikhlas untuk buat episod baru. Hehehee... Selamat berhujung minggu! Bai.


Daa... =)

..: untuk kawanku :..


Aku cuma mengharapkan this time, it is for real. Sebab aku dah pernah bercakap sendiri dengan chenta hati kau tu. Jangan main mainkan kau. Aku sampai mintak tolong, pesan sungguh sungguh dengan dia. Tapi end up aku tengok... Hmpphhhh!! (-_-")

Bila dapat tau berita pasal korang ni, memang aku tak berapa berkenan secara peribadinya. Tapi ini kehidupan kau. Hak kau. Sebagai orang luar aku cuma boleh perhati dan pendam je lah ape pun yang aku rasa. 

TAPI sebagai kawan, aku nak tengok kawan aku bahagia, gembira, dihargai. Aku memang berharap sangat kali ni, betul betul punya. Takde lagi itu ini ape benda mengarut semua. Kang tetiba tengok status kat fesbuk yang bukan bukan lagi. Gambar yang bukan bukan lagi. Takmo dah.

Aku pun taknak kau asyik lahhh dengan jiwa kacau kau tu. Pilihan kau betul atau tidak, bukan aku yang tentukan. Aku takde hak untuk menghukum dan menentukan. Pilihan kau. Sebagai kawan, aku doakan yang terbaik dan akan support kau. Aku harap korang bahagia, dan dia dapat jaga kau betul betul. Setia dengan kau. Aku harap sangat ni.

Semoga semua yang dirancang akan terlaksana, dipermudahkan semua urusan, berkekalan sampai ke jinjang pelamin. Aaminn... 


Daa... =)