Tuesday, December 27, 2011

..: dua kali cemas oleh abahku :..

Abah aku adalah seorang yang sangat sangat sangat coooollllll.... Tak tipu okeh. sape yang kenal maka tau lah yang aku memang tidak menipu di sini. Dia punye sabar dan cool tu lain macem sikit. Tapi sayang, anak anak takde amik banyak baka cool dia. Heheh ;p

Cemas 1:
Yang ni tak lah cemas sangat.

Adik aku yang bongsu, si akim tu dah setel belajar dia kat IKBN. Dia akan lapor diri untuk latihan amali [praktikal] kat Klebang Resort, Melaka. Cuti krismas ahad lepas, kami pun saje saje la berjalan jalan ke Melaka tu. Di samping nak survey jalan ke resort, dapat jugak lah jalan jalan cuci mata kan.

Bawak la surat dari IKBN yang maklumkan pasal adik aku kena praktikal kat resort tu. Sampai kat kaunter, tanya pasal person in charge. Dah inform, tanye tanye, ape ape sume lah. Kami pun gerak lah kuar dari resort tu nak balik. Sebelum tu cari tempat nak makan dulu.

Dalam keta, mak nora tanye 
Mak nora: Surat tadi dah amik?
Abah: Taktau sape amik tadi. Bukan ita masuk dalam beg ke?
Aku: Ehh?? Takde. Tadi bagi kat adik je masa kat kaunter tu. Lepas tu ita takde amik dah. Sape pegang? Adik takde amik ke?

Haaaaa..... nampak tak dah cemas sikit kat situ. Heheheeee ;p

Adik pun cari cari la surat tu. Dia kate takde kat dia. Ahh sudahhhh..... Takkan tertinggal kat resort tu kan. Nayaaaa...

Jap lagi, abah angkat tangan dia tunjuk surat tu. Ade dalam beg dia rupanye. Haishh la abah. Saspended betul tau.... (~_~")



Cemas 2:
Okeh. Yang ni aku rasa cemas. Huhuu

Semalam petang, mak dengan abah nak gerak balik JB. Sebelum tu abah pegi pam tayar dia kat stesen minyak. Balik tu dia kemas kemas beg sume, tetibaaaaaa!!! Dia cari wallet diaaaa!!! Ohhhhhhhemmmmkaaayyyyyy... [OMK=ohmakku] 
Ini memang cemas okayyyyyy..... Wallet kot. Abah punye pulak tu. Lagi dia kate, baru lepas pegi bankkk!! Ouuuhhhhh!!!! Memang sungguh mencemaskan!!

Abah punggah balik sume beg. Bukak keta, cari cari dalam keta. Raba raba poket suar sume. Aku yang boleh kontrol, duduk lagi buat buat rilek, bila tengok abah tak jugak jumpe wallet dia, bangun jugak tolong selongkar mane patut. Mak nora pun agak menggelupur gak lah. Eh, wallet kot! Giler ko! Cemas! Cemas!

Bila dah tak jumpa tu, abah suruh adik pegi balik kat stesen minyak tu. Kot kot ade ke kan. Aku pulak, selongkar balik dalam keta, dalam beg, selongkar selongkar.

Last last, dengar suara abah dari dalam bilik, dalam separa-tenang-separa-cemas...

"Dah. Dah. Ade... "
Aku tanye abah, jumpe katne? Abah kate kat kain batik mak. Alhamdulillah..... Ni memang lega giler okeh. Keadaan kembali tenang. Tepon adik panggil balik, dah jumpe dah wallet abah. Memang masih rezeki abah =)

Jadi, abahku buat dua kali cemas. Bila orang yang tenang buat cemas, mestilah orang orang yang tak tenang tu lagi triple cemas kan? Haihhhh la abah..... 



 ..: ececececeeee... kewl le tew... ;p :..


 ..: ni pun adik bradik abah yang kewl juge ;) :..



Tapi..... bila cemas dia datanggggg...



..: hah! bersilat la jugak ekau yooo.. ;p :..


Macam macam tau abah ni  ;D


*Syabas untuk diri sendiri sebab ini hapdet pasal kejadian yang masih fresh. Hahaaa!


Daa.... =)

Friday, December 23, 2011

..: garlic bread (katenye) + cheese + sosej :..

Aku tambah sosej dgn cheese tu. Bila masuk oven, cheese tu mencair kan. Pehhhhhh!! 




Minum dengan neskepi panas. Lagi dabel pehh! Heheheheeee ;)


Daa.... =)

Wednesday, December 14, 2011

..: semoga berjaya di tempat baru :..

Kawan aku berhenti kerja. Dia dapat kerja baru yang dekat dengan suaminye =)


Mari kita bagi hadiah, kad, dan raikan beliau. 




Acara bagi hadiah ni drama je lebeyyyy ;p
Kemudian kami makan tengahari bersama sama 

 ..: ayam penyet yang pedash gilesh! :..


 ..: pedas pedas pon habes jugak. hahaaa :..



Inilah hadiah dari kami untuk azie sebagai tanda kenang kenangan




Sebenarnya dah beberapa bulan pon dia berhenti ni. Tapi baru sekarang aku sempat buat episod untuk dia. Sebab sampai sekarang pon kadang kadang kami rasa macam dia ade je... Rindu tu memang tak tipu la kan ;|

Ape ape pon, semoga dia sihat sejahtera selalu dan selamat melahirkan baby nanti =)


Daa.... =)

..: nampak gigi :..

Aku rase dalam kebanyakan gambar aku, mesti senyum  nampak gigi.







Bukan la nak tunjuk gigi aku kuning. Tapi aku rase macam cacat sumting wrong je klw senyum tutup mulut nih.


Tak percaya? Jom tengok ni. Seram sikit tau. 






Kan?


Jadi, biarlah aku kekalkan aje senyum nampak gigi tu. Huhuu



Haaaa..... kan elok sikit tuuuu... [read : perasan] ;p


Daa.... =)

Thursday, December 8, 2011

..: Semoga terus membesar menjadi anak yang solehah, cerdik, berbakti dan diredhai =) :..

Episod untuk Raisha Nur Iman =)
Sape sape yang tahu tarikh kejadian, tutup mulut anda okeh. Jangan kasi bocor rahsia... Heheheh ;p



 ..: memula kena tunjuk gambar kek yang tunggang tonggeng terbalik ni sebab nak bagitau ni majlis harijadi raisha yang pertama ;) :..



Kami di rumah menyediakan sandwich. Tukang masaknye? Sape lagi kannn.... Lagik mauk nanyaaa... 



 ..: selain tukang masak. beliau juga adalah tukang rasa. hahaa :..



Bila harijadi, adalah sinonim dengan 'hari bagi hadiah' ;p


 ..: dari aku :..


 ..: dari kak N :..


..: ni.... ah korang baca lah sendiri ;p :..



Mari kita ke lokasi majlis








Menu ada mihun soto, sandwich, nugget, buah, agar agar, mee goreng dan air sirap. 
Jika anda tinggi dan anda kurus, maka anda perlu memulakan acara makan makan.

..: mcm beliau. hehehehee :..



Antara tetamu yang hadir 



..: ini semua muka muka wajib lah kan ;) :..








Mana gambar besday girl......???
Welllllll....... save the best for last. Eceh! 


..: hi, raisha dah setahun! (^_^) :..



 ..: bersama aunty ain yang dah susah mau jumpaan skrg :..



 ..: raisha moody cket sbb tak sihat sangat masa ni :..


..: lagi moody bile aunty ain teros jadi pentamak. sekali nak pegang sampai 2 budak :..



Tapi mood jadi ok sikit bila dapat kereta.




Lagi okeh bila kereta ade pakej siap dengan telefon. Hehehee 





Kami lepak lama jugak la kat umah idot. Dari jam 2 lebeh sampai 5 lebeh jugak tak silap. Sampai bole makan beround round. Heheheee







Sebelum pulang.... 








Aktiviti wajib ;)






Signing off.... 


Untuk anak mummy, Raisha Nur Iman : 
Semoga dikurniakan kesihatan yang baik, dimurahkan rezeki, mudahkan ibu & abah untuk membesarkanmu, jadi anak yang solehah dan  berbakti pada ibu abah, hormat orang tua, dikurniakan kecerdikan dan kebijaksanaan, dan semoga sentiasa dilinduniNYA. Amin. 



Daa.... =)