Monday, December 24, 2012

..: sonyap yooo... :..

Ramai yang cuti hari ni. Bukan setakat opis je senyap. Blog pun senyap jugak. 

Bila time cuti yang bole bersambung macam ni, memang lengang la.. Jalanraya lengang. Parking lengang. Kalau tidak tu, mesti dah risau nak parking mane. Kompem block kereta orang lain. Huhu... 
Opis tak payah cakap la kan. Hembus nafas pun bole dengar *tipu*

Semalam lagi dah set dalam kepala. Hari ni tak ramai orang kerja. So mestilah sistem akan laju dan senang nak akses. Dengan sungguh yakin nak rekod semua cuti pegawai sebelum hapdet cuti yang dalam sistem pulak. 

Tapi ramalanku hampa... Sama je peginye.... Sistem hanya bole log masuk. Tapi bila klik menu, tiga hari belum tentu boleh lepas. Haihhhh.....! (-__-")

Sia sia je aku tinggalkan 'Monday Blues' hari ni. Apepontakblehhhhh *bengang*

Balik lah. Tunggu lagi pun bukan bole buat keje. Harap harap Rabu nanti sistem akan bagi kerjasama. Walau pun aku tau harapan tu memang tipissssss sangat....! 


Daa.... =)

Wednesday, December 19, 2012

..: menjamu... :..


Ape lagi kalau bukan menjamu mata dengan makanan kan. Heheheee....



Kita jamu dengan yang dimasak di rumah dulu..


 ..: sambal tempe kering. tetiba rasa nak makan ni. makan dengan nasi panas panas. pehhh! :..


 ..: popcorn chicken + cheese in a tortilla wrap :..


 ..: nasi lomak yang dimasak oleh kak N :..


 ..: kerajinan memasak bekpes pada hari Ahad. Nasi goreng cendawan, potato wedges dan milo panas :..





Boring makan di rumah. Mari kita tukar selera keluar pulak. 


 ..: kegilaan terbaru selepas indulgence dan pecan butterscotch. Hazel cheese kek Secret Recipe ;) :..



 ..: Noah's Burger :..


 ..: Waffle yang ditambah kenikmatan dengan aiskrim dan pisang dan marshmallow dan chocolate syrup. Nyum! :..




..: Lunch di Ice Room :..




Selepas puas makan semua ni.... Kita makan buah pulak. Yang sedang musim sekarang. 

 ..: Doroyan. Sana sini dia saje. Durian crepe lah. Serawa durian lah. Semua dia.. Huhu :..



Bila dah banyak makan durian tu, panas kan. Mari sejuk kan badan pulok


..: ABC. Niceeeeee....~~ :..


Okeh dah kenyang. Burrrpppp!~~

Alhamdulillah.... ;)



Daa.... =)

Tuesday, December 11, 2012

..: sebelum dan selepas (2) :..




Sebelum.....





Euwwwww.... apekah dinding yang kosong ini? Borrriingggggg *menguappp*






Selepas..... 



Haaaaaa.... Kan nampak cantek cket lepas dah 'tanam' pokok kat dinding ni. Heheheheee... ;)





Sebelum....



Tinted kereta ku belajar bubbling pula... Buble buble bloob bloob!~~ Huhuuuu....






Selepas.....





 Weeeeeeeeee....!! Telah hensem kembaliiiii.... (^_^)


Selepas tinted, kini fog lamp pula telah sepet sebelah. Haihhh la kereta.... Tak puas lagiew nak bermanjew dewngan duwet kitew lew tewwwww..... Hewhewhew... (-_-")



Daa.... =)

Monday, December 10, 2012

..: 27/10/2012 :..



Ye. Bulan sepuluh punye cerita. Hampir dua bulan. Tapi baru hampir je. Belum dua bulan lagi. Kira kalau bayi pun masih dalam pantang la kan... *ayat selamatkan diri*

Ada rombongan. Bukan rombongan Cik Kiah. Tapi rombongan Mak Nora ;)



Sebelum memulakan perjalanan yang tak berapa jauh itu..... 


 ..: berdoa memohon keberkatan dan dipermudahkan urusan oleh-NYA :..



 ..: ahli rombongan :..






 ..: Alhamdulillah... :..







Alhamdulillah.... Separuh langkah selesai sudah... Lagi separuh saja untuk menyempurnakan ikatan adik adik kami ni =)




Semakin bertambah ahli wanita dalam keluarga kami ;)
















Dannnnnnnn........





Bertambah kesengalan jugaaaaa!! Hahahaaaaaa ;D








..: Tahniah adik ku. Semoga urusan kalian dipermudahkan sehingga ke lafaz ijab dan qabul nanti. Semoga Allah memberkati dan merahmati kalian. Aamiin.... ;)  :..



*dua/tiga hari sebelum majlis ini, kami telah kehilangan ahli keluarga terdekat. Isteri kepada pakcik ku yang bongsu. Semoga Allah mencucuri rahmat ke atas roh allahyarhamah Nooraini binti Abdullah. Al-Fatihah.... 



Daa.... =)

Tuesday, December 4, 2012

..: seronok & tak seronok :..




Seronoknya baca blog orang lain yang berhapdet. Yang banyak gambar. Yang pegi sana sini.

Tak seronok bila tengok blog sendiri dah berbulan takdok cite baru. 
Tak seronok bila mood meluap luap nak hapdet tapi maso pulok takdok. 

Haihhhhhh......! (-__-")


Welllll..... Ai kan ade anak lapan. Tu la yang takde masa mannjjaaaannggggggg....

Wahahahaaa! ;p


Daaa.... =)

Friday, October 12, 2012

..: aku takde hubungan yang baik .......





..... dengan mereka ni....





Takpe kan guna 'mereka'...? Heheheee

Bukan ape, aku ade resdung. So, paham paham lah resdung punya alahan adalah salah satunye seafood kan. Aku memang kalah bila makan udang. Sotong bole tahan lagi. Tapi kalau udang..... pehhhh! Merasalah bangun besok pagi tu dengan hidung yang panas, gatal dan pedih. Huhuuu (-__-")


TAPIIIIIII.... Aku bukan tak bole makan je. Pegang pun tak bole jugakkkk....! Nak siang dan buang kulit tu ape tah lagi. Aku sedar benda ni masa aku main blaja masak masak kat UiTM dulu la... Kat kitchen tu, nnti ade la turn kena buat salad ke kan. Pastu bila turn aku kena handle udang ni, aku ditugaskan untuk buang kulit, basuh bersih sume dalam lebih kurang 1 mangkuk steel yg kecik tu. 

Lepas tu, jari jemari aku jadi merah dan gatal gatal. Huuuuuu~~

Dah lama aku tak pegang udang. Tetiba semalam rasa nak beli udang sotong segala bagai. Masa pilih pilih tu aku dah sarung tangan guna plastik dah. Pastu ade la cuit cuit sikit guna jari. Dok pilih mane yg mcm berkenan di hati. [Ehh?] Ituuuuuu je pun dah gatal...! Haiyaaaa....

Balik umah memang kena mintak tolong si bongsu la buangkan kepala kasi cuci bersih sume pastu simpan dalam fridge. Naseb lah adik mak tu chef nokkk....! Hahahaaaa...

Macamana nak perbaiki hubungan kita ni, encek udang? Ngeh... ngeh....


Daa.... =)

Wednesday, September 19, 2012

..: Sebelum & Selepas :..










... sebelum ...



 ..: Kelihatan sungguh betapa kemalasan melanda diri. Sampaikan kain baju pun dah melimpah dari bakul (-_-") :..





... selepas ...



 ..: Bila dah siap lipat takde lah banyak sangat bajunye. Hmm.... Mungkin bakul tu yang kecik. Kena beli bakul yang lebih besar, mungkin :.. 




... sebelum ...


 ..: Kesian kekasihku, sopak nombor platnya. Huhuu :..




... selepas ...


 ..: Tidak lama kemudian beliau sudah hensem kembali. Weeeeee..~~ *bungaapi30das* :..





... sebelum ...








... selepas ... 






... sebelum ...






... selepas ...



Kegilaan menjahit manik kembali! Heheheee... Ini semua Idot punye pasal lah. Dia mintak aku jahitkan manik untuk baju raya dia. Bila dah start tu aku pun kemaruk la balik nak menjahit manik nih. Tangan rasa gatal je nak jahit. Cari balik baju baju plain yang ada sebab nak ditambah manik. Hahaaa..




*Memula niat di hati nak buat wordless wednesday. Naseb baik tak jadi. Dah tiap gambar pun ada caption, wordless lah sangattt kennnn.....! ;p


Daa.... =)

Tuesday, September 18, 2012

..: Cuti tiga hari yang...... :..

Packed!


Jadual packed dari hari Sabtu. 


Bersambung lagi sampai hari Ahad. 


Begitu juga dengan hari Isnin. 


Perot pun packed juga! Heh ;p



Dan, hari ini packed dengan rasa malas plak. Hahahaaa




Gambar dan cerita? Later......~~



Daa... =)

Wednesday, September 12, 2012

..: terperap tapi tak basi :..































Kan? Simpan la lama mane dalam blog ke dalam pc ke, kompem tak basi punye. Berulat pun tidak. Hehehee...

Ada yang home-made ada yang kedai-made. Korang tengoklah mana yang tak semenggah tu home-made lah. Hehe ;)

Aku upload sekarang sebab aku dah kenyang. Jabatan aku ada buat jamuan raya. So, tidak lah risau terliur ke ape ke bila tengok balik gambar gambar ni semua. Errr.... Okeh la... Goyang la jugak tengok ABC dengan jus buah naga tu.... Kueytiaw goreng dgn mee sup tu pun. Nasi ujang tu jugak. [Eh?] Haihh la...! (-___-")


Daa.... =)