Thursday, November 25, 2010

..: ke niLai 3 ke 'biLik aiS' ke aLamaNda :..

ari tu aku ke nilai 3 mencari sesuatu [eh, dua brg jdnye duatu <--- ade ke perkataan ni? apakahh?? hahaaa]. pahtu dah setel sume tu, aku ajak encik kamu singgah di bilik ais ataupong nama gelamer dia ice room. kehkehkeh.... dah lame ni nak mkn kat sini. haaa.... ni kebetulan dh lalu kan mmg saje a klw tak singgah....

jadinye ke ice room lah kita yeee..... 

 
..: tengok tengok menu.... pilih pilih.... pahtu order :..


..: pahtu msg idot. tanye kbr raisha ;) :..


 
..: ini yang kami order. tapi aku dh tak ingat ape name dia. hahahaaa ;p sebab masa order tu sambil baca sambil order. mmg takdo la nak hapal nama makanan ni ha. jadi mmg lah lupo sesadooo.... :..

menu aku dgn encik kamu lbh kurang jek. cuma dia punye takde sifud. aku ade wantan wantan camtu ha lah nama dia. 


..: uiii..... muka beso umah! muahahaaa ;p :..


..: ijau mata memandang ;) :..


..: ini salah satu menu istimewa ice room. katenyeeee..... aku tak ingat nama cuma yg aku ingat dia ade mcm bijan tu tp wane itam. sedap gak menda nih. lps ni klw g lagi nak try menu lain plak a :..


..: perut sudah konyang... mari kita meneruskan perjalanan kembali ke pangkal jalan putrajaya :..


ke alamanda plak kita yeeee..... masa kat nilai tu cuaca panas jek. tetiba sampai putra tu ujan lebat wehh.... dia taklah lebat yg kasar kasar tu. dia ujan halus halus jek tp lebat. kira klw langgar tu basah gak aa...

 ..: haa gitu lah... :..


..: sebelum masuk tu encik kamu berasap dulu. amaran: mereka yang di bawah 18 tahun DILARANG meniru aksi ini ;p :..

masa ni plak org ramai giler kat alamanda tu. watpe ntah. parking sampai kat atas skali yg tak berbumbung tu pong penoh cakap ko... lif pong jem. ape la yg diorang buat reramai kat alamanda ni.... g lah tempat lain... haihh..... ;p


owh ye..... mau tau apa yang aku beli di nilai 3 itu.....?
haaaa.... meh cni tgk meh...... ;)

 
 
 
..: okies. cket cket dulu. untuk keseluruhannya, kena tunggguuuuuuu.....!! hehehee :..





i'm signing off.......

..: dengan rokok di tangan. amaran kementerian kesihatan : merokok membahayakan kesihatan ;p :..


untuk ain zulaikha : ain, ni lah yg akak bgtau ari tu. ain ble bayangkan keseluruhan dia camne tak? takpe takpe.... nnti ain dpt tgk gak. hehehee 

daa.... =)

..: iNjureD...?? hohh... iNgat kO atLet keeee.....??? :..

ari tu unit aku ade buat game netball plak. sblm ni dh main futsal yg campor laki pompuan tu kan. kali ni kita main netball plak yeeee..... pong campor gak laki pompuan.

tapi bukan psl game tu yg aku nak cite. ni psl kecederaan yg aku alami hasil daripada men game tu ari tu.

 
..: ha kooooo..... lebam lutut ha. alah bukan ape pong. cuma aku tangkap bola pahtu jatuh melutut. tu yang lobam ni ha. macam lah star sgt sampai nak injured segala bagai.... hahaaa :..

okies dah. tu jek nak tunjuk. hahahaaa ble ke? dh buat ble la kan ;p
gambo masa men game tu ade kat bos a.... blm amik lg. nnti klw dh ade kat aku, haruslah buat episod untuk itu kan. jadi sekarang ni tengok jek lah lutut ku yang lobam itu. hahahaa ;D

*tapi skang ni lebam tu dh nak ilang dh. aku sapu minyak gamat jek tiap malam. makan minggu gak lah nak elok ni.... 

daa.... =)

..: paSaL maKaN makaN DaN mAkaNnnn..... heh!~ :..

okeh. dah setel lap.... sapu.... kemas.... mop blog ni segala bagai kan.... lemak lemak pong dh kurang cket kan <----- harapan! kita kena la topup balik dgn makan kan. hahahahaaa

jadi, mari la kita tengok gambo dan baca psl makanan ye kawan kawan...... ;p

..: itu adalah badam yg telah dipanggang dlm oven. jadi mcm garing garing gitu kan. dan di sebelah kanannya adalah coklat cadbury [macamlah korang tak reti baca kan....] :..

okeh. disebabkan akak aku adalah tokeh handmade coklat tu, dia kirim aku membeli bahan di sini. bila beli dia punye bahan tu, aku pong beli la utk diri sendiri. pahtu aku mintak dia panggangkan badam tu. besh tau makan masa rangup rangup tu. ala time baru kuar dari oven. fresh from the oven gitu kan..... krak kruk krak kruk makan. syedaappppp.....! dan..... nak lagi sedap, beli cadbury yg kosong sekadar dairy milk tu kan. ha buat camni. sebelah suap coklat, sebelah suap badam. pahtu kunyah habis, suap lagi. haaaa..... sorga wehhh.....! skang ni aku mkn coklat camni a. klw takpong, korang ble la cairkan coklat ke kan. yg masakan punye tu ke. ha pahtu celupkan badam dlm tu. pahtu makan. pong besh ooooo..... (^_^)


 
..: ha ni cik mihun goreng kita. ade cik kopok cicah sos. dan encik neskepi panas :..

masa ni weekend. aku tak balik kg dan inilah menu org bujang..... makan pong kul 2.30 petang. sbb bila rasa lapo baru masuk dapur. heheee.... mihun tu ade sosej cket. telur cket. pedas dan minum neskepi panas. hohooooo~


..: di old town. makan roti bakar saje. sbb teringin. minum pong old town coffee cold dan encik kamu minum teh susu pong ais gak. masa ni roti dah setel. tu yg amik gambo pinggan jek. hehee :..


..: cuba teka ni ape? aku rasa klw tak silap, aku order kuetiaw goreng basah [kot]. tp ni bukan setakat basah. ni dah banjirrrr...! naseb baik lah budak kedai ni tak kena tiawww.... hahahaaa ;p :..


 
..: ini masa aku makan kat 1 kedai ni. kat putra jek. dah lah servis cam siput. nak amik order pong lambat. bukannya ramai org pong masa tu. makanan sampai pong lambat gak. pahtu ko tgk cili dia. ini klw makan mmg menangeh a kannn.... yg atas tu pinggan aku. yg bawah ni pinggan encik kamu :..


okies. dah konyang kannnn..... burpp....! Alhamdulillah.... ;D
jadi..... dah konyang kono rehat dolu lah yo. kito sambung episod lain yoooo..... [yg taktau bila la kan....] ;p

daa.... =)

Tuesday, November 16, 2010

..: haRi raYa aiDiLaDha / quRbaN -----> akU yaNg keNa ber'QurbaN'. huhuuuuu~ :..

sape yg sambung cuti ari kamis dan jumaat? sape?
sape yg balik kg ari ni? sape? sapee???
sape yg ari ni dgn semalam pong dh cuti, khamis baru naik keje? sape? sapeee???
sape yg cuti seminggu ni terus?? *pengsan* (-__-")

klw ikut kan ati aku ni, mmg nak cuti lame. tu klw ikut ati la kan. ikut ati mati beb. heheheee ;p
tp aku terpaksa ikut kate bos. huh! disebabkan kat dlm unit aku ni klw sorang cuti sorang kena setanbai [read : standby], makanye...... untuk sekretariat aku ni, sorang dh cuti, sorang tu tak dapek la nak cuti.....
yg sorang tak dapat cuti itu adalah hakuuuuuuu.....!! [meroyan sudaaa..... ;D]
jadi..... untuk pertama kalinya aku tidak balik ke kampung halaman pada hari raya haji. tau?! haaaa...... ni nada nada org sentap nih. hahahaaa ;p

tapi takpe la kan..... aku berqurban la cket.... bukan slalo ponggggg..... [dlm ati hanya Tuhan yg tau...] hahahaaa ;p
tak terasa sgt kot kan. sbb 1 ari jek. tengah tengah minggu plak tu. ade gak ramai lagi yg tak sambung cuti kan..... budak unit aku pong bukan lah aku sorang jek yg tak cuti. kat opis ni pong ramai jek yg tak sambung cuti. ade yg raye aji tu pong keje wehh.... tabik lah korang =) [bese lah aku kan drama lebeyyyy... ;p]


dengan ini, aku ingin mengucapkan.......



jadi kepada sesiapa yang akan pulang ke kampung petang ini, tak kesah la dengan ape cara pong, berhati hati dan jaga diri okies. semoga selamat dalam perjalanan pulang ke kampung dan kembali ke ibu kota. amin.....~



i'm signing off dengan satu senyuman manisssssss........

..: hahahahaaaa! cukup manis takkkk??? ;D :..


*kak n & adik, sila jgn habeskan makanan okehhh..... kasihani lah diriku yg diperantauan ini.... kehkehkeh~ ;p
**takperrrrrrrr....... minggu depan aku coti lameeeeeee.......!!! [hahaa padahal tak apply cuti pong lg. heh~]


daa... =)

..: maJlis kaWeN sePuPu kU ePisOd 2 : saNdiNg :..

bila dah nikah tu, mesti la nak bersanding kan. haa.... jom le kita tgk gambo sanding plak ye......
tp sebelum tu, mlm lepas nikah tu, ade gak diorang buat malam berinai. tp aku tak dpt dtg. mak dgn abah jek g. kami adik badik ade hal lain. huhuhuuu~

kami dtg besoknye untuk majlis sanding. cuaca mmg panas tak hengat la kan... lencun baju den. huhuu~

okehhh...... gambo timeeeee....... heheheheheee ;)

..: tu dia aihhh..... pengantin lelaki jambu segak berbaju pink ;) :..

tempat lain pun aku rase ade gak buat benda ni kot. psl tol tol ni la kan. klw kat tpt aku mmg meriah wehh.... naseb ko lah kan nak kena tol banyak mane. klw umah teres tu kdg, kat gate kena, kat pintu nak masuk umah pun kena. haaa.... amekk! 

yg umah mak anjang aku ni umah kampung. takde le gate ke pintu pagar ke. tp tahtap la ado tol haaa... 
memula yg pmpuan pompuan dulu susun cantek punyeee..... 

..: haaaa..... menjawab lah ko pengantin yoo.... ;p :..


..: okies. lepas dh 1 seksa. tp ko ingat sesonang yooooo..... belum lg..... :..

..: ni yg lelaki plak. hamek koooo....! dia punye kepala yg tgh tu ha. yg duduk tu. baekkk punye BESAR kat ssitu kannnn.... siap usap usap perut lagi member tuh. saje bikin gerun. hehehee.... ni pun sume sepupu sepapat den yooo.... :..


..: sesi tawar menawar runding cara. hahaha ;p pengantin ni dia ade 2 pengapit. sorang yg kanan dia tu mmg pengapit lah. yg sorang belah kiri pakai tshirt coklat ni, tukang standby duit tol. tp diorang ni mmg lawak lah. dok gelak gelak jek time nih. sume masuk air.... huhuhuuu~ ;p :..


..: okies. dh setel sume pengantin pong dh berpoloh poloh kan.... kasi la lepas.... pahtu kita bg dia tgk silat jap. yg bersilat tu pak andak aku. ataupun kami panggil dia pak yeop sebab dia org perak :..


..: pahtu dia masuk bersanding. aku dgn kak n g cari mak nora dgn mak anjang aku. tips: bila kita dtg majlis camni asing asing dgn mak abah kita, bila sampai kat tpt majlis, kita kena cari kat mane port diorang. pahtu kita join skali. hahahahaaa ;p [tips ape nih. tips meroyan? ;p] :..


pahtu pengantin kuar untuk makan beradab ke berdamai ke same lah. yg penting makan. pahtu ade suap suap kek segala bagai kan..... 


..: meja makan pengantin :..

sementara pengantin makan.....


..: antara jemputan yang hadir :..


..: haaa.... yg berdiri kat tepi kiri tu sume berkumpul kat kipas. sbb tak thn paneh bona. huhuu~ :..


 ..: pahtu lepak bawah pokok plak. tgk kan keletah si amoi kecik ni :..


 ..: pahtu kami posing plak dgn ibu kepada amoi kecik td ;) :..


..: pahtu dgn sepupu dan makcik pakcik plak. yg atas moto tu, adik mak aku yg bongsu dgn wife dia. yg sebelah aku tu, pakai tshirt belang tu, sepupu aku. tarikh lahir kami same tauu... cuma aku tua setahun dari dia. <-----ehhh..... ape hal bgtau info ni? sukati aku lah kan. haaa.... tgk! roh meroyan sudah masuk. hahahaa ;p :..


okeh. pengantin dh habes makan. masa untuk potong kek. hoye! hoye! (^_^) *teruja lebeyyyy* 

 
 
 
..: ha suap suap ;)  sungguh pink pandangan ku. huhuhuuuu~ :..


pahtu mane mane lauk yg tak habes kat meja makan pengantin tu, telah diangkut oleh makcik ku ke meja yg kitorang lepak. mmg rejeki la kan. hehehee 

 ..: mangsa pertama. ikan ape ntah siakap kot masak sweet sour. [matilah ikan pon tak kenal. eh, tp ikan tu pun tak kenal aku kan. heh!~;p ] :..


 ..: ha tgk.... gotong royong menghabiskan lauk. hehehee :..

 ..: sambil makan sambil borak sambil gelak :..


 ..: kelihatan mangsa lain di sebelah itu. udang goreng nyum! nyum! :..


 ..: owh, nampak cket beg sepet. haa.... ni yg ble silang tu. aku pendekkan tali dan jadikan handbeg. mcm yg aku bgtau ari tu, sesuei gak dipakai dgn baju kurung kan.... pahtu wane dia masuk plak dgn baju yg aku pakai masa majlis ni =) :..


 ..: kak n sedang meratah mangsa seterusnya, sotong paul :..


 ..: mangsa yg dengan mak nora ni plak adalah hati ayam. owh, ade kek gak. dan kek nya adalah syedapppp :..



..: makan lagi borak lagi :..

pahtu kami dipanggil untuk sesi bergambar dgn pengantin. sblm masuk umah tu, kita amik dulu gmbo ni

..: mak nora dgn mak nya, puan  hajah hasnah. iaitu atuk aku lah. tak gheti gheti? ;p :..


wokeh. gambo dengan pengantin plak. 

 ..: kami adik badik :..


..: mak dgn abah :..


lain lain aktiviti...... [sebenarnye dh taktau nak cite ape dh. hahahaa]

 
 
 ..: mase ni kami tgh layan pakcik aku nyanyi :..


 ..: haaa..... pakcik yg comei ni... hehehee.. dia ni mmg ade bakat la. masa bujang dulu rajin gak dia nyanyi. skang pong ble nyanyi lg. sore dr perot. hahaa :..


bila dh bosan bosan sementara nak tunggu majlis habes tu kan, pelamin tgh kosong kan.... tetiba muncul la idea. rugi lah pelamin cantek cantek tp tak amik gambo. jadinyee.....

..: kita bagi protege dulu amik gmbo. hehehee :..


 ..: ececehhhh..... ;) :..


ha pahtu baru la mentor nye plak posing ;p

 ..: eh.. eh... dh pakai props dh.... :.. 


 ..: mentor dan protege [lah sangat!]. yg dua kat blkg tu dh mula drama cket....


 ..: mase ni dh overdose la kan. posing kak n tak menahannnn..... :..


 ..: dgn bunga telor pong nak gakkk....? atotoiii.... :..


 
..: barisan protege. hehehehe.. tgk diorang bertiga ni teringat dulu masa kecik kecik kami pong camni gak a. kami pong kan 3 beradik pompuan gak :..


okies dh. diakhiri dgn gambo kami bersama pengantin baru

 
..: =) :..

Selamat Pengantin Baru yan! semoga kekal ke akhir hayat (^_^)


*fuhhhh...... akhirnya habes dh tepek gambo yg banyak ni. legaa...~  (-_-")

daa.... =)