Monday, January 31, 2011

..: si keCik dAh toMbaM :..

aku sangat geram sama ini budak kecik. masa dia lahir bulan 10 tahun lepas, mmg dia kecik. halussss....
tapi dia panjang. so aku assume yang budak ini akan tinggi nanti. cantek ohh.... ;)

mari lihat perubahan dia 

ini masa di awal kelahiran dia ke dunia.....

 
 
 
 
 ..: gambo sume masa dia tgh tido kan. pejam jek mato ei... :.. 



 
 
 
 
..: ni dah colik mato cket. tapi dia blm nampak lagi masa ni :..


sikalanggggg......


 
 
 
 ..: dia sudah tembam woooo..... gerammmmm! [maafkan lah jari itu ye ;p ] :..

dia dah peramah skang tau.
sebelum ni dia asyik nak ek ek ek jek. takble jauh dgn ibu dia.
pahtu bising cket pon dia mcm tak selesa dah.
skang ni, dah beso cket kan. dah pandai sengih sengih.
pantang agah jek, mula dia pong nak 'bebual' gak. mcm iye iye jek.....
pipi pong dah layut dah. 


 ..: tgk pipi dia dgn akim dah sama layut. besh jek kan dia landing ;) :..


..: dah pandai angkat kepala lagi ha. kira mcm dia dah 'kuat' lah tu.... hehehe :..

tapi ini budak mmg tau. ari tu aku dokong dia pong, dia taknak sandar kepala dia kat badan kita.
nak berdiri mcm budak dah beso tu ha. dia dah berisi skang. geram jek tgk.
skang ni takble dekat sgt. sbb aku risau. ye lah dia baby lagi kan. 
aku ni dahla baru jek elok dari ciken dance pok. taknak lah cium cium dia lagik.
klw ikut ati yg geram kat dia ni. mmg dah kena gomol dah. huhuuu

pahtu, ibu dia kata, dia dah suka dibawak jalan skang.
letak dalam stroller tu, sorong jek. suka lah dia. tapi bile benti jek nnti ade la dia buat 'sound efek'. heheheee.... 

takpe takpe..... raisha beso cket lagi nanti mummy plak bwk jalan eh..... (^_^)


daa.... =)

..: cHeratiNg :..

hujung tahun lepas aku ade bgtau yg aku kena g cherating. 
meh nak tunjuk cket gambo makanan kebanyakkannya masa aku kat sana. 
kami ahli rombongan telah menginap di holiday villa beach resort & spa cherating.
tempatnye camne.....??? klw nak tau korang g lah sendiri yeh.... hehehehee ;p 


 
..: sata ikan. besh woooo..... makan dengan kopok lekor gak. makan panas panas. pehh! masa ni kami g makan kat kemamang [wahh tetiba t'kuar plak ganu. hehehee] :..



..: bilik mesyuarat kami berhadapan dengan tempat ini :..

kat sana aku satu bilik dengan cik sikin. kami berdua saje. tapi......
cuba korang tgk gambo makanan kat bwh ni.
heheheheheee...... 

 
 ..: ade sup [sorang 1 mangkuk]. dengan roti. ade buah. spageti. nasi goreng. bbq. pencuci mulut dan lain lain lagi :..


 
 
 ..: fruit tartletttt!!!! mau lagikkkk!!!! [tetiba meroyan] ;p :..



 
 
..: bedua jek. tapi meja penuh. haaaa..... maknenye ape tu? ape? ape? kehkehkehkeh! ;p :..


asyik gambo makanan jekkk.... jom tgk plak gambo org yang makan tu. 

 ..: dah makan banyak, kombang la kan.... :..


 ..: nak cuba jadik kurus ke cik....?? :..



org yang kuat makan itu signing off.....

..: me and cik sikin =) :..

gambo makanan tu sume adalah pada malam terakhir okeh. malam tu ade buat bbq dan tgk bola final yg malaysia lawan indonesia tu. 
siap pasang skrin beso tau. mmg besh giler bersorak. mcm kat stadium. padahal orang orang kami jek yg ade kat situ. huhuu....

*klw makanan tu adalah pada malam terakhir, yg hari sebelum sebelum tu korang ble bayangkan tak.....? kehkehkeh ;p


daa.... =)

Wednesday, January 26, 2011

..: SharifAh :..

ehem .... ehem .... Assalammualaikum......
hehehehee
sudah kembali bekerja. dan sihat Alhamdulillah.... =)

sebelum buat episod yang dah basi tu, meh kita baca dulu pasal makan [lagi....?] ;p

tajuk tu bukan pasal orang okeh. tapi pasal restoran. tempat makan.
berlokasi di bandar baru bangi. sape yang penah pegi taulah kot.
sainbod dia begini.... 

..: yaaaa..... itu dia sainbod berwarna merah hitam :..

aku pegi dgn cik sikin. bila tu jangan tanya la ehhh..... yang pasti masa aku sihat lagi lah. hahahahaa

okeh. mari tengok cket dalam restoran ni....

..: tempat duduk dia mcm kat oldtown ke kat kopitiam tu kan :..

..: ni kaunter air. sebelah kanan cket kaunter bayaran :..

sementara tunggu order, jom kita tengok ape yg ade dalam menu


..: ini ade :..

..: western juga ade :..

 
..: banyak menu dia :..

 
..: air pong macem macem ade :..


 ..: ini aku punye nasi goreng kampong :..


..: kuetiaw bandong cik sikin :..

okies. masa memula masuk kedai tu aku agak teruja sebab first time datang makan kat situ.
teros rasa nak ajak encik kamu makan kat situ gak nanti bebila. 
tapi dia punye nasi ade kureng pedas lah.
untuk orang yang kuat pedas mcm aku ni, mmg tak puas a rase makan nasi goreng kampong tapi tak pedas.


lepas ni rasa nak pegi lagi. tapi taktau bila. tapi memang nak pegi.
try menu lain plak. mane tau ade rezeki dapat makan yang memang memuaskan nafsu selera kan.


daa.... =)

Friday, January 21, 2011

..: ePisoD uNtuK beLiau :..

Selamat hari ulangtahun yg ke 27 tawonnn!!!! (^_^)
semoga panjang umo, murah rezeki, sihat dan hepi2 slalu
selamat menjadi bakal pemimpin....
semoga apa yang diimpikan menjadi kenyataan
semoga tabah menghadapi ujian dalam kehidupan
semoga berbahagia selalu hendaknye.... 


amin..... =)

 ..: beliau bukan yg main drum tu yek. hehehee ;p :..


..: beliau yang bertopi ini ;) :..

*beliau kini encik tunang saya..... episod psl tu nanti aku buat ehh.... huhuuu (>_<)

daa.... =)

Sunday, January 16, 2011

..: kUaSa miNda_1 :..

disebabkan episod sebenarnye yang bersusun menunggu giliran untuk diterbitkan [eceh!] belum dapat dipaparkan lagi, aku nak kongsi dulu dengan kamu orang berkenaan kuasa minda atau mind set [berdasarkan pengalaman sendiri. org lain aku tak pasti lah sama atau tak dgn pengalaman aku ni].

oh ye, sebelum tu suka diingatkan bahawa aku akan menggunakan kata ganti "orang kata....."
mmg lah kan. sebab benda benda ni daripada pengalaman dan cakap cakap orang gak ;)


orang kata...... kalau kita makan kacang, muka akan tumbuh jerawat. biasanye camni 
"taknak a mkn kacang. nanti jerawat" atau "kacang? sori, tak makan. takut jerawat" atau ape ape lah.
tapi aku suka okeh makan kacang. klw minum abc tu kan klw ade kacang, pehh!! mmg syok ah kunyah kunyah. kacang ngan yin cap tangan tu pon besh gak. makan sambil nonton telibisen kan. 
atau kacang yang dah siap kopek, dah goreng, jual dalam paket paket tu kan. kat pasaraya banyak ni. packing snek makanan ringan tu ha. yg tu pon duduk kat opis kunyah kunyah pong syedap wooooo.... (^_^)


tapi aku tak suka kacang yang kat nasi lemak tu. sbb aku tak suka makan nasi lemak dengan kacang. bukan sbb takut jerawat. 


sebelum ni, aku pong terpedaya dgn cakap cakap pasal makan-kacang-muka-tumbuh-jerawat ni. TAPIIIII..... sampai satu tahap, bila aku rasa kebestannya kunyah kacang ni, teros aku set dalam kepala wotak ni ha. "alaaa.... kalau tak makan kacang, nak tumbuh jerawat pong tumbuh gak....." dan lagi satu aku slalu ingatkan diri sendiri, makan jek kacang tu. takde ape ahh....


dan Alhamdulillah..... mmg takde jerawat okehh... muka aku akan ditumbuhi jerawat time piyed sama ada sebelum, semasa atau selepas. yang ni hormon. takble guna mindsetting ;p


jadi, pada tahap ini aku akui kebenaran kata kata pakar motivasi pasal mind set ni. kuasa minda kan. mmg kita sendiri nak kena pikir positif.




aku tak paksa atau suruh korang buat mcm aku. maksud aku, untuk makan kacang. hehehee... mungkin korang ble buat untuk benda lain ke kan. yang korang tak berani buat sebab takutkan sesuatu. tapi bila korang dah set dalam kepala, pemikiran yang positif, dan korang buat benda tu. hasilnye mmg ikut ape yang korang dah set kan dalam kepala awal awal tu. 

bukan setakat buat jek. mungkin sakit ke. dalam hubungan ke. ape ape jek lah kan. 






lepas ni aku akan share lagi k. klw korang pong ade pengalaman berdasarkan kuasa minda ni, share share la gak dgn ai okehh.... sharing is caring make loving wokies (^_^)





*aku pasti benda ni mungkin berbeza untuk sesetengah orang. ini berdasarkan pengalaman aku sendiri. tiada niat untuk menyinggung atau menidakkan ape ape dan siapa siapa. sekadar berkongsi =)


daa..... =)

Saturday, January 8, 2011

..: maSih tAk mAmPu..... ;( :..

lama tak jumpe kan [okeh. maksud aku di alam maya ini lah]

nak tau ape yang jadi? last hapdet g cherating ari tu kan. ingatkan jumaat tu sempat la curi curi hapdet. tapi coti kan sebab Malaysia menang tu [yeayyy!!]. so tergendala.

pahtu aku sambung cuti sbb anto adik yg bongsu itu melapor diri di IKBN Peretak, Kuala Kubu Bharu Selangor. tapi gambo takde yek. sbb nape ntah takde nafsu nak amik gambo plak time tuh. atau lupe kot. huhuuu...

aku naik keje sehari, terus kena ke cyberjaya. ada mesyuarat plak. ari khamis ari tu. dan itu lah sehari aku keje setakat bulan ini, pada tahun baru 2011 ini. 

sebabbb.....??? aku tak sihat plak. dan doktor bagi mc dari ari jumaat sampai selasa depan. klw tak ok lagi, sambung mc lagi. nak hapdet....... mcm belum ada daya sepenuhnya lagi. cuma episod tanpa gambar ini saje yg termampu.

nanti dah sihat ai hapdet okehhhh.....

banyak benda nak cite. tp dah basi la nnti. takpeeeee..... aku panaskan balik. klw bau basi pong, belok aku kannnnn.... heheheheee

*owh ye, ade la cket cket cite dan gambo kat belok budak yang banyak membantu ini. time kasih yek imm! (^_^)

daa..... =)