Friday, July 30, 2010

..: jaNgaN yaNg 5 :..

hi tawan tawan..... [dh kenapa ko ni pelat pelat nih... nak kena siku keee.... haihh....]

okies. ehem... ehem....

ari ni nak kongsi cket info yg mungkin korang dh tau. tp mungkin blm sume tau. jd mari lah kita sharing sharing.
 
5 perkara JANGAN atau DILARANG untuk kita lakukan semasa tido:-



yg petama tama skali......

..: JANGAN TIDO DGN MEMAKAI JAM TANGAN :..
..: jam tangan ni ble menghasilkan radioaktif pd paras paras tertentu. w'pong kecik, tp klw kita pakai jam tgn ni mase tido, pahtu tido lame plak tu, ble memberikan kesan yg tdk elok pd kesihatan kita :..

lelaki besenye tido pakai jam kan. nape ekkk..... sbb senang eh. bangun bangun tido jek terus tgk jam kul bp. pahtu "ohh.... ade bnyk mase lg. smbung tido jap sempat lg nih" huhuu~ ;p
[encik kamu, r u wearing ur watch while sleeping....?]


yg kedua dua.......


..: JANGAN TIDO DGN MEMAKAI BRA :..
..: saintis amerika telah mendapati, sesiapa yg memakai bra lebih dr doblas jam, berisiko tinggi utk mendapat breast cancer. So go to bed without it :..

yg ni rasenye ramai yg dh tau kan. for those yg dh bese maybe its normal la kan. tp yg x bese tu mesti feeling a bit strange to not wear bra. heh!~


ketiga tiga......

..: JANGAN TIDO DGN HENPONG :..
..: adalah tidak digalakkan utk meletakkan tepong kat sebelah kita semasa tido. mmg bese org akan guna henpong ni utk alarm kan. muleh jek, tp letak henpong tu jauh jauh. [ble bangun dgr ke.....?] henpong dan telibisen mempunyai kuasa elektrik yg ble mnghasilkan gelombang magnetik, yg mane gelombang ni ble mengganggu sistem dlm bdn. klw kita tido dpn tv, atau dgn tv terpasang, pahtu henpong pong ade kat sebelah, adalah tdk elok utk kesihatan kita :..

aramakkk......! aku pong buat nih. haiyaaa..... (-_-")
benda ni besenye efek kat otak la kan. sbb dh tentu tentu le henpong tu kita akan letak kt sebelah bantal kepala [tp aku kdg kdg kat bwh bdn. kena hempap. tido x sedoooo.... hahhaaa!]. benda ni pong rasenye ramai yg amalkan kan. dh jadi habitat. camne nak ubah ekk.... hmmm.......



yg ke empat empat....... 
..: JANGAN TIDO DGN SOLEKAN :..
..: Bukan bwk alat solek tu tido ;p tp tido dgn muka masih ade mekap lg dan x basuh bersihkan. klw slalo amal kan ni, kulit ble bermasalah. kulit tak dpt bernapeh :..

owh, den mmg takdo le mekap mekap segala bagai ni. huhuuu~ 
tp rasenye yg ni pong ramai dh tau kot ekk....


daaaannnnnnnn.......



yang terakhir skaliiiii.....








yang paling pentingggggg.....!!










..: JANGAN TIDO DGN SUAMI/ISTERI ORG LAIN!!!  :..
..: sendiri mau ingat lahhhhh.....! ;p :..

wakakakakakakaaaaaa!!!! klw xtau tuuuu..... xtau nak ckp la kan...... kang jd mcm ariel peterporn.... den xtau..... hahahahahaaaaa!!! ;p 

daa.... =)

Thursday, July 29, 2010

..: ceDeRa :..

ish.... ish.... ish.... kesiaannnnnnn...... (-_-)



henpong kwn saya ini telah mengalami kecederaan parah. beliau telah mematahkan dirinya di bhgian hdpn itu.....

ni henpong sony yg jenis flip tu. pahtu dia punye kaber dopan tu muleh patah plak. ntah apo la yg si ain z dh buat smpai ble patah camtu ha. hehehehee

aku ckp kat dia, dh mintak henpong baru la tu.... ;p 
tp dia nak betulkan dulu henpong ni. ye la benda elok lg kan. cuma patah tu jek cket.


jadi kepada ain z, selamat membetulkan henpong anda.... ;)


daa... =)

Wednesday, July 28, 2010

..: aLhamduLiLLah : taMbaH LaGi sOraNG :..

ramai yg dh tau kot. tp aku baru tau psl ni mase nonton galaksi ke rncngn fuhh weekend ari tu. [lupe sudaa... huhuu~]. psl farah af2 breep! breep! yg dh bertudung. tmbh lg sorang artis kita yg dh menutup rambut =)

 ..: gmbo dr encik gugel :..

makin cantek manes lah dia lps pkai tudung ni. dia pong xde gosip yg panas membahang sgt kan. so suwit suwit jek lah.


daa.... =)

..: aDe baNyaaaKkk : hOhOoo...~ :..

ari ahad lps kuar ptg. dlm kul 4 camtu. mula mula ingat nak g the mines. tp change plan to wangsa walk. jalan jalan saje. xde membeli ape pong. 
mase jumpe tu dua dua pong x mkn lg. jd kena lah isi perot dulu. baru ade tenaga nak jln kan [heh!~]. kami ke kedai utara saje...

cuaca adalah basah pd ari tersebut. ujan jekkk..... lebat gak. tejuk tejuk. huhuu~


 ..: encik kamu mkn nasi lauk dgn neskepi. aku mkn nasi goreng kg dgn limau ais :..


lps makan dan encik kamu selesai berasap, kami lincah ke wangsa maju. sementara tu mcm bese........




..: haa...haaa...haruslaaaaa..... heheheee ;p :..




..: bagi la jugak kan..... ni aku dh edit bg terang cket. klw x, x prsn ade org dlm gmbo ni. hahahahaaaa!!! opss.... ampun encik kamu.... ;) :..


sampai wangsa walk tu, jln jln pusing habis kasi tawap 1 bangunan. turun naik. pahtu g serbey gak tiket wyg. tp xjd pong nonton. jln jln jek a. encik kamu kate xnak tgk wyg. so okies lah. 


..: gmbo penuh aku ari tu.... ni jek rasenye... [kak n, sila tgk baju baru. heheee] :..


smpai mlm gak la kt dlm wangsa walk tu. pahtu sblm balik kami g mkn mlm plak. [abeh laa... pd hal mkn td pong dh ptg. huhuu]


mkn di kedai murni [ss murni ke? ntah ek. aku xtau name penuh kedai ni. huhuu]
kedai ni dh la slalo jek penuh dan ramai org. [dh penuh tentulah ramai org.... alahai songal...]. tambah tambah ari tu ujan kan. kusi meja xde kat luar. sume dlm kedai. lg a packed. tp dpt la gak tpt duduk [pd hal kedai ni 2 tingkat. tp nape ntah x duduk kat tingkat atas. huhuu~]


..: sementara tunggu org amik order :..




..: aku mkn french frais jek [kunun nak yg ringan jek. heh!] dgn air jus nenas. dia ade letak laici dgn nata de koko gak :..


..: ini..... bese la kan. si hantu spageti tuh. bolognaise dgn neskepi ais :..

dia siap rikues kuah lebeyyyy.....


..: mmg lebey a diorang bg. hamek kooo....! melimpah ruah. hohoo~ :..

encik kamu ni tgh sakit gigi. mase mkn ni, aku dh tolong. dia pong dh mkn. bnyk gak kami mkn. tapi........


..: masih ade banyak  ni. mmg lebeh sungguh. sudahnye bungkus saje :.

lps mkn, naik tingkat atas jap. nak g toilet. tingkat atas kedai ni ble thn. cantekkk.....! (^_^)


..: encik kamu amik gmbo set kusi meja ni untuk masa depan :..



..: toilet dia okies. bersih. dan ini sinki dia. unik lah pd aku. dia punye tpt kuar air tu diorang guna buluh. tu yg mcm jakun jap. hehee ;p :..

ondaway balik tu aku layankan kamera henpong encik kamu ;)


..: bile ujan, mlm jadi semakin gelap [kan?] :..


..: air ujan :..


takkan a nak bazir kodak amik gmbo kosong camtu jek kan...... heheheheeee 


..: ish... ish.... kat dagu tu jek dh sekilo. hahaa :..


okeh... okeh.... sian plak kat encik drebar kamu ni kan. bg la jugak..... 
tgk le aksi aksi dia plak. den maleh nak koba. hahaa ;p


..: hahahaa ;D :..


okies, encik kamu...... behave cket.. hehehee


..: okies =) :..


dah..... cukup. kang org muntah ijo plak. huhuu~ ;p

..i'm signing off..

..: dh puas amik gmbo dr bwh tepi sume. amik dr atas plak. [nmpk jelas rmbut afro dia ;)] :..


balik tu still ujan gak lg cket cket. cpt cpt smpai umah. tejuk tejuk ni tido.... pehh.......! syorgaaaaaaa...... 


daa... =)

Tuesday, July 27, 2010

..: zzZZZZzzzzz :..

haaaaaaa....... besenye klw org gune kan huruf 'z' bnyk bnyk ni, nak menunjukkan yg org tu tido la kannnn....

sesuei laaaaa

waakakakakakakaaaaaa!!! jahat seh aku. eh, tp bkn aku yg amik gmbo nih. si ain z yg snap. aku uplod kat cni  jek. hahahaaaaa!! gelak syaithon! ;D

budak ni duduk kat sebelah meja aku kat opis. dia mmg slalu gak a camni. x kesah lah minum neskepi ke kopi kaw ke hape hape lah, mmg ngantok yooo kojo eiii..... pahtu dia punye stail camtu a. duduk setatik, tp ghupe ghupenye tidoooo..... haihh....

tu elok dia sujud syukur atas meja. slalu dia duduk sandar kat kusi. tgk tgk dh pejam. kdg kdg ade bunyi lg. hahahahaaa! ade mase dia ngadap komputer pong dia lolap yo haaa.... atoiyai...... ;p

tp xperrrrrrrr...... dia x baco belok den ni ha. nak uplod kat fesbuk cam x besh plak kan. huhuu~ 

pnh gak tanye dia nape dia mcm lotih bona. dia ni bdk silat pong ye. pahtu dia aktif kat kampong dia nuuu.... dia berulang seremban-putra. kdg kdg mlm dia ade tugas ronda mcm rukun tetangga tu. lbh kurang camtu lah [kot]

tp klw tgk live mmg klaka aaaaa...... hahahahaaaaa!!! ;D

tgk lah kul bp dia lolap. ni yg aku smpt snap dgn timing skali. klw dia tau ni mampuih laaaa..... heheheheeee


aku rase pnh snap gak gmbo dia lelap time pg. nnti try tgk ade x gmbonye. heheheee... 


*ampun maaf dipinta mensuci hening dosa... lalalaaa...~ huhuu ;p

daa.... =)

..: sAtU saJeee..... :..

ape yg satu.....?? gambo lorrrr.......



mase ni kat kedai makan area pj [kot? ke kj.]. aku mkn mihun kungfu. encik kamu mkn bubur nasi. ni kedai yg slalu tu. yg mase musim piala dunia ade gantung gantung jersi tu. ha name kedai dia d'stall.  tp gmbo x amik bnyk. ade kejadian yg tdk diingini berlaku. huhuu~


oh ye, tp aku nmpk ayu raudhah bersama pasangannye yg pemain bola sepak tu lpk jap kat tabel sebelah. tp mereka x order ape pong. dtg jumpe kwn tu jek. pahtu mereka membelahkan diri..... 

daa... =)

..: noThiNg mUch (^_^) :..

xde ape ape cite. cuma susunan gmbo. sekitar majlis tamat latihan uri kat pulapol beberapa purnama lepas. kira mcm konvokesen dia aaaa.... aku tepek gmbo gmbo ni sbb...... ntah. suke mase ni. w'pong x cukup korum family [mak nora dgn family BIG sista xde], tp still astro ceriaaaaa......!! heheheheee (^_^)


jd, sila jgn muntah ijo ;p








mase ni tgh tunggu si panjang tu packing brg dan kasi clear dia punye dorm lah. time kasih pd tuan punye henpong yg saya sgt sukaaaaa.....!! kamera henpong itu sgt jelashhh oooo.....! [bile nak jual kat ai...? heheheee ;p].. xpeeeerrrrrrrrr....... nnti ai beli sendiri. hahaa meroyan sudaaaa..... ;D


i am signing off...~




PEACE!~


daa...=) 

..: eNtah biLe :..

aku x ingat bile kejadian ni berlaku. encik kamu kate ari kamis. ontahhhh......
mase ni kuar dia nk tgk ong bak 3. aku buat ong bak sendiri [tido dlm panggung]. hahahaaaaa!! ongbak jahattt! ongbak jahattt! heh.....? ;p

disebabkan encik kamu dr opis terus ke putra, makanye blm mkn lg. jd kami mkn kat tmn warisan saje......


..: encik kamu mkn nasi goreng kampong + neskepi. aku mkn mihun goreng yg super banyak dgn air oren :..

..: aku bersama makanan :..


..: makan! makan! tunggu apo laie... hehee :..

lps mkn terus lincah ke alam saje. ade gak la jln jln cket. pahtu duduk kat ruang tgh tu. yg ade mcm kolam air kecik tu kan. borak borak jap sementara nk tunggu time nak masuk panggung.

..: ish.... ish.... ape lah yg si banglo ni beriye sgt tuh :..


 
..: errr....... tgk kapel tuh. [nak kaber muka sendiri yg beso umah. hahaa!] :..




cite dia okies lah gak. mcm ade lawak lawak cket. time gado gado lawan lawan tu pong okies lah. [sebok nak jugak buat penilaian pdhal tido. hampeh!~]. ehhhhhh....... tp dh nak dkt habis tuh aku dh bangun tauuu..... hahahaaa!! 

hbs wayang balik teros sambung tido kat umah. heheheee ;p

daa.... =)