Wednesday, June 30, 2010

..: di sUatU petaNg... :..

..... angin bertiup sepoi2 cik mat poi bahasa. heh!~ dh nape ko ni...? huhuu ;p
sabtu tu aku xde watpe sgt pong. bgn pg g bekpes dgn singgah giant jap jek. pastu duduk umah smpai ptg. elok dpt msg drpd hajah sorg nih. dia kate nak balik. harus lah gembira x terkate kan. dr bln bp ntah kate nak jumpe. tp susah bona. dia keje n duduk jb jek. tp tu lah. bile aku blk kg kdg dia x blk. time dia blk aku plak x blk. tunggang terbalik ha. hahaa!
jd akhirnye kami berjaya ngedate ptg sabtu tu. hoye2! (^_^)

 ..: kate hajah. haruslah cahaya keimanan lbh cket dlm gambo. hehee ;p :..

name dia najiha [betul kan babe? xde 'H'?]. kami sebaya. 1 skola menengah. tp smpai form 2 ke form 3 dia tkr skola len. tp kip in tacing2 gak cket. mase skola kami 1 geng gak lah. lps hbs skola smpai skang ni, klw blk kg and ade mase jek mmg rojer2 a. dia jek kot kwn aku yg ade lg kat kg tu. yg lelaki dh kawen, dh tunang, dh pupus.. hahaa ;p
ok x. yg dh kawen tu ade gak elo2. tp...... yg baru tunang tu ha. mcm nak pupus dh. kwn2 pompuan aku yg dh kawen mmg dh pupus lah dr senarai lpk2 ni. huhuu~
dia ni pong dh kawen gak. tp still okies lah. hubby dia pong okies. ble masuk kpala even jarak umo jauh gak. klw x jumpe, kami just elo2 dlm fesbuk atau msg or kol jek lah.
klw jumpe dia ni, mcm x puas. dh la SANGAT jarang dpt jumpe. bnyk benda nak cite. nak gelak. nak ngumpat share. nak bgtau. sume nak lah. xde yg x nak. 
dan kami akan lpk kat secret recipe. tpt bese....

..: aku miNum iced chocoLate with whipPed cream. hapaL name penuh weh. sbb aku mmg suke order ni ;) :..

..: g-ha miNum ni. sbb mKn kEk. x nAk muAk sgt :..

..: geNg2 taMbah kiLos kami. pecan butterscoth + french fries + cheese cake ape ntah = LOTS of KILOS!! ;p :..

..: puan najiha bersama geng2 tmbh kiLos :..

dia ni skang keje kat tabung haji jb. dan dia dh g haji thn lps. sobab tu lah aku mention awal2 td psl hajah sorang ni kan. untung beb.... rezeki dia. dpt g haji muda2. smbil bkeje smbil menunaikan ibadah =)
and dia pong baru jek daftar utk pjj kat uitm shah alam 20hb yg lps. jd, ptg tu lps lpk mkn2 sume tu, dia mintak aku teman dia g cr stationery. bese a bdk baru blaja kan. alatulis adalah keperluan penting. kami ke kedai buku popular. en. kamu join kami juge. heheee

 ..: pilih2. dh lame x g kat tpt2 cenggini. mcm teruja gak. hahaa :..


..: hai. name saya najiha. sy kwn tuan punye belok. hahaa ;p :..

mase dia sibuk pilih2 tgk2 tu kan, aku pong menyibuk lah gak. cari pensel yg tekan2 tu. yg kena masukkan ubat tu kan. saje la kan tgk. omak aiii......! giler mhl weh skang!~ kalah hrge pen sebatang. smpai 5-6 hengget lebeh haa...


..: tgk2. 7 hengget kooo....! :..


ke mmg dh mhl ek. aku jek yg xtau. ye laaa... kat opis alatulis sume disediakan. xde la nak g beli kan. so, xtau la hrge skang camne. tp mmg mhl la kan. ke sbb kat popular? klw kedai buku bese2 tu x mhl sgt? ishh....! 
lps setel kat situ, en. kamu haus lg. ajak minum lg. kali ni ke old taste plak. habis lah asyik tambah kilos jek kan. bile nak diet ntah (-_-") ~


..: eN. kamu order 1/2 boiled egg kooo... x nak tmbh madu lebah ke incik? ;p :..


..: air meReka berDua saJe yg orDer. maSe ni iNgat naK amiK gmBo dgN g-ha tu. cbuk tepoNg puLokk...  :..


ade sifud tofu juge. aku x larat nak order dh. kaco2 yg diorang order ni jek. kate pong baru jek lpk mkn kek segala bagai kan. kenyang lg. 
duduk kat cni agak lame gak. lyn kan cite2 pengalaman hajah tu mase dia kat tanah suci kan. ko bygkan. dia g haji bln 10 thn lps. sblm ni jumpe xde cite sgt pong pngalaman dia. ptg tu baru ade dia cite cket. pastu en. kamu pong  melayan gak. bnyk lah lg cite. smpai ke zmn skola pong nak cite gak. psl bekas awek bekas pakwe sume pong masuk dlm stori. hahaa ;p
agak2 hari dh golap tu, berganjak le kami balik umah. plus, g-ha n en. kamu pong ade hal lain mlm tu.

daa... =)







..: puLaNg dAn keMbaLi :..

jumaat mlm aku gerak blk kg dlm kul 10 lbh camtu. sempat buatkan sosej roll utk en. kamu yg asyik dok sebut2 nak mkn benda tu. b'nanah tinge aku dengo heh!~ ;p
ble gak a buat bekal mkn dlm keta.
taapiiiiiii...... dia mkn sorg tauuuu!!! siap peluk2 lg tapewer tuuu.... busuk betolll....! ceit!

..: sekaWanaN soSej roLL berSaMa cIk sOs ciLi :..

haaa..... separuh tapewer tu dia mkn sorg tau. pastu stop kat a.keroh baru la aku dpt mkn cket. kami tido jap kat ctu sbb dua2 mata dh rabak. huhuu~ 
sambung blk p'jalanan dlm kul 12 lbh ke 1 lbh camtu kot. oh, aku yg memandu stat dr dia amik aku di putra yeee... harap maklum ;p
tp lps a.keroh tu, aku rase mmg xble bla aa... xble thn lg dh mata ni. nak tutup jek... smpai kat hentian kg. bemban [dkt gak a dgn a.keroh tu] en. kamu srh benti lg. tukar drive. tp dia kena g toilet dulu basuh muka. ye laa... klw dh aku bwk keta smbil tido pastu keta dh kejap2 lane kiri pastu lane kanan plak. kan bahaya tuh. ish... ish.... (-_-")
dia drive smpai kluang. lps anto aku kat umah dia balik umah dia.

hari ahad kembali ke kotaraya. pong kami gerak mlm gak. dh.... katenye en. kamu tu SANGAT jarang balik kg kannn.... nk sepen mase lame cket dgn mak abah dia... (katenye...) so, gerak mlm la.

dia drive terus. xde tukar2 sbb mate aku tdk dpt dibantu lg. asyik nak pojam yooo.... hahahaa!
kami benti di a.keroh gak. x mkn pong. minum saje.

..: mata kU yg raBak (-_-) :..

..: neS ais eN. kAmu & nEs taRik cik aKu :..

..: kuNci & roKok mewakiLi en. kAmu. huhuu~ :..

kat hentian tu dh mcm kedai mkn bese plak aku tgk. sampai2 jek tgk ramai org. sobab apoo?? nonton bola haa... dgn org2 yg meniaga kat situ pong ralit tgk bola. siap b'sorak weh time gol tu. mmg 'sesuatu' lah werlkap ni heh!~ ;p

..: bLur puLokk...! :..

kami x stop lame sgt. air dh hbs. rokok dh setel sebatang [ke 2 eh?] kami terus lincah kecah. meneruskan pemanduan.

Alhamdulillah.... kami selamat dlm perjalanan pulang ke kampong halaman dan kembali ke kotaraya... syukur~ (^_^)

daa... =)

..: aRamaKkk...! :..

gedik2 g explore design template blog ni kan.
hambik ko! aramak aii..... dh bertukarrrrr......!!
aku nak undo xble. eh... ble ke undo? hahaa!
alaaa.... aku nak layout sblm ni!!!
bile dh gode2 tu, dh xtau camne nak buat balik mcm yg sblm ni punye.
carik2 bulu ayam kaler x jumpe. tulisan pong x jumpe.
atoiyai......

tu laaa... kate pong budak baru blaja kan. cbuk a nak tukar2 kaler lah layout lah design lah segala bagai setting sume tu. ha last2 ape jadik??!


sekali tgk mcm okies dh yg baru ni. tgk2 lg mcm nak ubah lg. hmmmm..... (-__-")


tgk le kang agak2 dh bijak bistari cket. aku ubah le lagik.
mengikut citarasa terkini ke terkena ke. huhuuu~ 


daa... =)

Tuesday, June 29, 2010

..: LamPu-LaMpuAn :..

rasenye ramai dh tau psl i-city kan. aku baca psl ni kat blog kai.
lps baca tu rase mcm nak buat gak a entri psl i-city [sibuk nk jugak kannn....~]. dh lame gak aku g i-city ni. mase ni aku g dgn budak2 umah. nak upload gmbo dlm fesbuk mcm berat plak. ye laa... org2 dlm gambo pong dh berat kan. nak uplod laaaggiii a berat. hahahaa ;D


so, tepek gmbo kat cni la. sila muntah ijo yee... sobab gambo ado banyaaaakkkk.....! hehehee (^_^)


..: beRsaMa faRah :..


..: yg kiri n kecik tu liNda, kAk yaNi (yg ni bukan hausmet), mama riNa (dpt nama smpena AF. dia ni ex-hausmet) :..

mase ni baru jek sampai. amik gmbo kat cni dulu. 
pastu meneruskan perjalanan masuk ke dlm2 lg.


ondaway tu, jumpe merak. cantek sehh...!


..: faRah beRsaMa sI meRak kayaNgaN :..


..: pokOk2 diperBuat drPd LamPu :..




..: mcm hiLaNg aRah jaP. huhuu :..


..: ade binatang gak. ni....sWaN.. [kot?] huhuu :..


..: cOmei kaN paNda iNi (^_^) :..


..: nAk gaMbo deNgaN yG reaL x dPt. gMbo dgN yG nI yo Lah. hehee :..




dh puas jln2 kat luar, yg open air tu. kami masuk ke dlm bangunan plak. sbb lain adalah dh rase pns dh berpoloh2 bdn. huhuu
kat dlm ni ade ekon. sejukkan bdn cket heh!~ ;p


..: iNi Lah baRisaN bUdaK uMah + maMa riNA. oOooo riNdu kAt maMa Laa... (-_-) :..

 ..: kAt beLakaNg tU koNon2 guNuNg saLji Laa... :..


..: aKu dAh peNat. sBb tU koNon2 poSing duDuk ;p :..


..: tgk! aKu dLm poSiNg duDuk [LaGi]. hehee :..


..: tuu... aRnaB [kot?] eh, ke tupai ekk.. lupe sudaa..(-_-) :..


..: boLa-boLa aPi :..


kepada yg blm tau. i-city ni di shah alam, seksyen 7.
entri psl ni akan ade sesi ke-2 nnti. nak jugak kan... hahahaa!


*mase ni aku dlm proses perkembangan yg sgt pesat. hehehee


daa... =)



..: sAme deNgaN :..

benda ni dh lame. tp saje nak cite kat cni. huhuu
ade sekali tu, aku pakai baju kurung cotton wane biru. jap lg ble same dgn plak......!
ade sorang bdk kat opis aku pong pakai baju yg same pd hari yg same ;p

tp dia kurus sgt a dr aku yg beso banglo nih. heh!~ 
mmg kain ni 1 papan a. mmg same. cuma aku rase dia dh beli dulu




emmm..... nmpk kan kebangloan aku kat ctu. huhuu (**,) ~
tp skang ni, baju kurung cotton sdg 'in' balik kan


daa.... =)

Monday, June 28, 2010

..: seKetiKa cUma :..

kenapa eh.....

bile kita rase mcm dh tenang 
keadaan  dh reda
sume mcm dh okies2 saje

tp tenang sekejap jek
keadaan kembali bergelora
dan gelora itu amat merisaukan aku (-____-)

bagi sesetengah org, itu perkara biasa
tp untuk aku, mmg aku risau sungguh
InsyaALLAH xde ape2....




daa.... =)

Friday, June 25, 2010

..: kEciciRaN :..

ari tu ade entri psl aku jadi urusetia persidangan kat cyberjaya kan. 
pd hari kejadian tu, aku dan ain z pakai baju olen kaler. ex-bos aku pong pakai baju olen gak ari tu. 
tp lupa nak amik gmbo sesame bile dh sibuk2 tu kan.
jd ini jek lah yg sempat ponggg..... tu lah yg keciciran tu ha.
huhuuu~ 

..: tri olenjes :..

yg paling kiri tu ex-bos aku. name dia intan fara hani. dia ni dh kawen and ade sorg baby gurl yg sgt cheeky muka nye bile senyum. mmg senyum stok2 senyum nakal punye a...w'pong dh ade baby, bdn dia mentenens jek tauuu.... rampinggg....! huhuu (^_^)
sblm ni dia bos aku. tp skang dia dh masuk unit lain dan aku xde bos sementara tunggu pengganti dia sampai. dia ni besh la gak. masuk air gak kdg2. kehkehkeh~
yg tgh tu takkan a x kenal kan. dh b'deret gak gmbo dia dlm belok aku ni ha... heh!~ ;p 
tp dlm gmbo ni nmpk olen aku mcm len cket a dr diorang ek.  klw tgk di alam nyata nmpk lbh kurang jek. ni mesti salah en. kamera ni..... hahaaa!


okies tu jek. ari ini mau pulang ke kampong halaman bersama encik kamu.
sape2 yg balik kg gak tu, taking care okies. hepi weekend!!

daa.... =)

Wednesday, June 23, 2010

..: memuLakaN LaNgkAh :..

ahad lepas kuar lg. kuar awal cket. ade tujuan tp x brp tuju. bole laaa.... huhuu~

sblm menuju ke tpt yg dituju kena a memenuhi tuntutan perot. makan a weh!~ kat area kelana jaya sajeeee.....

..: behind da 'seen' :..

incik! incik! tgk apa incik? ;D
gmbr aku ade gak kat cni. kat dpn kelana jaya mall. tp mane ntah....
mula2 ingat nak  mkn kat cni. tp kedai tutup plak. yg bukak old town dgn paparich saje. so xjd. g mkn kat tpt lain. 




xtau ape name kedai. dia gantung jersi2, tuala, poster dgn frame gmbo team2 bola sepak yg main utk piala dunia tu.
aku rase en. kamu nak amik gmbo suasana demam piala dunia dlm kedai ni kot. tp ade plak model banglo [aku lee...] kat situ. hahahaa




haaa.... ni kompem a dia nak amik gmbo aku kan. heh..heh.. ;p


..: omak kau! bosarnyo muko! hahaa :..


mase ni dia mcm pelik. nape gmbr ni camni. rupe2 nye dia g zoom kan. mmg a nmpk muka beso umah dgn idong jawa tu kan. tp aku langsung x nmpk okayyyy..... tudung dgn baju pong sipi2 jek. haiyaaa.....
kasi ejas itu zoom.
errrrr...... tp dh ejas pong.....emmmm....



tataplah muka haku nmpk cket jek kannnn...... emmm.... aku rase skrin hp dia yg kecik sgt kottt..... hahahaaa ;p
aku makan nasi goreng ikan masin dan minum air limau asam boi. 
en. kamu plak makan nasi goreng kampong dgn all time paberet dia lah, neskepi ais. huhuu

bila dh konyang baru lah ble g tpt yg nak dituju. klw ikotkan, bnyk ooo nak pegi. tp mase mencemburui kami. hehehee... jd pegi mane yg sempat jek lah



..: mcm cantek plak tgk gmbo ni. hehee :..


..: mesti ade a kan ;p :..


..: ade jugeeeee.... heheee :..


..: cIk akU :..


haaa.... blkg tu bangunan pertama kompleks. tp bkn2. bkn itu yg dituju. kami nak ke sogo. ade sale sampai 11 julai. hohooo...! kasi serbey dulu brggg.... ;)


..: en. kamera :..


haaa.... dh lps pusing kat dlm sogo tu. tgk2 congak2, kami masuk la gak ke pertama kompleks. en. kamu mcm berminat dgn benda ni. sila abaikan harga tu. kami x dpt harga tu ponggg.... huhuu~


dh penat jln drpd ptg. mlm tu kami g mkn plak. 




x nmpk aku pong kan. beso sgt cahaya keimanan tuh. hahaa... 
mkn kat rasta ttdi. 




 ..: makanan: mihun goreng dan mashrum sup :..






..: dabeL peAce! :..


skang ni pam minyak ade uniform baru. baju kotak2. heheheee ;p
okies dah. perot dh isi. minyak keta dh isi. tibe mase nak isi mate plak. balik tidooOOoo..... penat sudaaa...!~ huhuu




daa..... =)

Tuesday, June 22, 2010

..: saMe taPi x serUpa :..

beza umo aku dgn kakak aku yg 2nd ni, ampat tawun ooo....
dulu, mase kecik2 dia slalu geng dgn my BIG sista tu.... sbb jarak umo diorang dkt cket. 2 taun jek. aku mmg jauh2 a... beza umo lah. dgn si panjang pong beza anam tawun wooo.... huhuuu~

dia mcm ni tau. sulong ke 2nd 2 thn. 2nd ke aku 3 thn. aku ke panjang 6 thn. panjang ke bongsu tu 2 thn gak. see?? see??? aku jauh kan. phm kan maksod aku? dgn yg atas pong aku jauh. dgn yg bwh laaaaagiii aku jauuuuhhh... hahahaaa! 

err... nape aku xplain camtu? mahapkan yo lah. heh!~ (-_-)

skali pandang, ade org kate kami mcm kembar. [sbnrnye dh ramai gak yg kate]
tp........ macam jek kan. kan. sbnrnye x same pongggg.....




emmm...... see?? see??? x same kann?? x kannn....??
kak n tinggi cket dr aku. tp kami ble tukar2 baju. saiz lbh krg. 
muka dia bolat tp pnjg. camno ehh....? 
mcm nih, pipi dia tombam tp bentuk muka dia mcm pnjg cket dr aku. gitu kot! hahaa

apehal ko sendiri tanye ko sendiri jwp ni itot oii...! atoiyai....~ 

kaler kulit len cket. 
mata dia sepet lg dr aku.
kening dia tebal.
kak n baru pakai tudung [yg betul2 pakai] awal thn ni. dia pakai tudung mcm senang jek nak bentuk. ceh! sbb bentuk muka dia kot. yg ni aku jelesh. hmmm....!
oh ye, dia lebih songal. hahahaaa ;p

haaaaa...... ade 1 yg same. sore. ramai gak yg dh 'terkena' dgn sore kami yg diorang kate same ni. tp sore aku kaso cket. kami pnh rakam sore sendiri sbb nak dgr betul ke same kan. skali dgr mmg same kot. hahaa ble kee... ;D

tp..... mmg ade 'benda' yg buat kami jd mcm kembar..... kaum kluage, mereka2 yg terlibat dan DIA saje yg Maha Mengetahui (-__-) ~ 

akuberdoakamisekeluargasentiasadibawahlindungaNYA.Amin~

*entri ni sbb aku x balik kg dan x jumpe kak n songal. huhuu


daa..... =)