Wednesday, September 19, 2012

..: Sebelum & Selepas :..










... sebelum ...



 ..: Kelihatan sungguh betapa kemalasan melanda diri. Sampaikan kain baju pun dah melimpah dari bakul (-_-") :..





... selepas ...



 ..: Bila dah siap lipat takde lah banyak sangat bajunye. Hmm.... Mungkin bakul tu yang kecik. Kena beli bakul yang lebih besar, mungkin :.. 




... sebelum ...


 ..: Kesian kekasihku, sopak nombor platnya. Huhuu :..




... selepas ...


 ..: Tidak lama kemudian beliau sudah hensem kembali. Weeeeee..~~ *bungaapi30das* :..





... sebelum ...








... selepas ... 






... sebelum ...






... selepas ...



Kegilaan menjahit manik kembali! Heheheee... Ini semua Idot punye pasal lah. Dia mintak aku jahitkan manik untuk baju raya dia. Bila dah start tu aku pun kemaruk la balik nak menjahit manik nih. Tangan rasa gatal je nak jahit. Cari balik baju baju plain yang ada sebab nak ditambah manik. Hahaaa..




*Memula niat di hati nak buat wordless wednesday. Naseb baik tak jadi. Dah tiap gambar pun ada caption, wordless lah sangattt kennnn.....! ;p


Daa.... =)

Tuesday, September 18, 2012

..: Cuti tiga hari yang...... :..

Packed!


Jadual packed dari hari Sabtu. 


Bersambung lagi sampai hari Ahad. 


Begitu juga dengan hari Isnin. 


Perot pun packed juga! Heh ;p



Dan, hari ini packed dengan rasa malas plak. Hahahaaa




Gambar dan cerita? Later......~~



Daa... =)

Wednesday, September 12, 2012

..: terperap tapi tak basi :..































Kan? Simpan la lama mane dalam blog ke dalam pc ke, kompem tak basi punye. Berulat pun tidak. Hehehee...

Ada yang home-made ada yang kedai-made. Korang tengoklah mana yang tak semenggah tu home-made lah. Hehe ;)

Aku upload sekarang sebab aku dah kenyang. Jabatan aku ada buat jamuan raya. So, tidak lah risau terliur ke ape ke bila tengok balik gambar gambar ni semua. Errr.... Okeh la... Goyang la jugak tengok ABC dengan jus buah naga tu.... Kueytiaw goreng dgn mee sup tu pun. Nasi ujang tu jugak. [Eh?] Haihh la...! (-___-")


Daa.... =)


..: Saja la kannnnn :..




Kot kot la korang dah lupa muka aku ke kan.. Ahah!




Masalahnya, ade ke 'korang' tuh? Muehehehehehh
Takpe lah. Ade ke takde mak redha je nok.... Gambo ade banyak maka aku tepek kan la saje. Jangan muntah ijau ye.... ;p















Ok sudah cukup! Cukup! Kesian nanti orang kena mop muntah. Hahahaaa ;D



Daa.... =)

..: aku isytiharkan bulan ini...... :..

Sebagai bulan kasih sayang (^_^)





Sebab????













Tak paham paham lagi ke? Hahahaaaa ;p
10hb September, hari Isnin yang lepas adalah hari ulangtahun aku yg ke 28... Jadinye, bulan ni jadi bulan kasih sayang sebab besday aku dalam bulan ni. Sesuka hati je kan. Heheheee


Terimakaseh banyak banyak banyak pada semua yang mendoakan, yang memberi ucapan, yang nyanyi nyanyi, yang semua lah! Besday tahun ni perasaan aku berbeza sungguh untuk setiap doa yang dikirimkan. Aku tahu dengan yakin bahawa  Allah Maha Mendengar ;)


Dannnnn.... Adik aku yang bongsu bawak kek balik umah malam tu. Siap pesan jangan tido dulu. Heheh.. 



 ..: ok la... untuk pesanan jangan tido dulu, korang bole agak la dah pukul brp kan... muka pun tak semenggah. huhuu... malam malam sebelum midnite. makan kek memang la superb! hahaaa :..



..: adik, aku dan kek pecan butterscotch from secret recipe. sebuku tu untuk dua org. pehh! ;) :..




Emmmm..... Lama aku tak hapdet. Banyak cerita dah tertinggal. Sampai lupa font ape aku guna dalam blog ni. Hahahahaa ;p
Tapi takpe, untuk ulangtahun tahun ini, aku berdoa semoga lebih kekuatan [rohani terutamanya], semoga kematangan seiring dengan usia, semoga meningkat lagi kesabaran, dan semoga aku dapat melepasi dugaan yang diberikanNYA. Aamiin...


Aku punya roh rajin nak hapdet sedang merasuk. Hahahaaaa! 



Daa.... =)