Friday, May 31, 2013

..: Perkembangan semasa :..



Selain dari badan aku yang semakin berkembang dengan pesatnye, mari kita tengok jugak perkembangan yang lain yek. Hehe...




Kawan aku, Anis Adila telah selamat melahirkan anak kedua dia. Nur Fakhirah. Berat 3.8 kilos okehhh... See the pipi lah. Heheh! 


Itu abangnye, Mohd Fakhri. Abang nye ni sama tarikh lahir dengan aku. 10 September. Dah dapat sepasang dah anak dia lelaki pompuan. Alhamdulillah... =)


Aku pegi melawat anak Anis tu dengan Idot. Tu pun dah seminggu lebih gak lepas dia bersalin. Sebab dia kena tahan wad. Anak nye kuning... 







Raisha yang semakin bam bam dan keletah. Memang tak reti duduk diam laaa... Ade je benda dia nak kacau kita. Lepas tu mulut memang petah. Bercakap macam orang dah dewasa sangat dah. Geram aku rasa nak picit picit je budak nih! Hahaaa..




Anak Najiha. Besar dah anak dara sorang ni. Aku jarang sangat jumpa dia. Tu yang bila sesekali jumpa tau tau je dah besar. Huhuu...





Adik aku. Gambar atas tu dia masih berjalan dengan bantuan tongkat lagi. Tapi lepas dah follow up check up kat hospital hari tu, tongkat dah bole dilepaskan. Dia dah bole berjalan dengan dua kaki je. Alhamdulillah... Tapi masih terkengkang kengkang dan senget sikit lah jalan tu. Sebab masih rasa sakit lagi. Kalau renyah lebeh cket je malam kang sakit pinggang. Lepas tu nanti ada la yang jadi tukang urut tak bertauliah untuk dia. Hehehe...
Alhamdulillah syukur...

Itu dulu perkembangan yang ada setakat ni. Kalau ade ape ape yang berkembang lagi lepas ni aku share lagi yek.


Daa... =)

Thursday, May 30, 2013

..: DIY dan Kedai 1 Malaysia :..


Aku ada selai blouse ni. Selalu pakai dengan cardigan je. Sebab lengan dia pendek. Tapi bila pakai cardigan tu rasa tak selesa kat ketiak. Jadi marilah kita potongkan lengan pendek dia tu jadi takde lengan teros. Hahah!


..: Ini lah rupa blouse itu setelah dikudungkan kedua dua lengan nye. Hehehe... :..



Okeh cerita lain pulak. Kamu orang biasa tak pegi Kedai 1Malaysia tu? Aku nak kata biasa atau selalu pegi tu tak jugak. Tapi ade la beli barang barang kat kedai tu.

Aku rasa barang barang dia ok. Macam aiskrim, rasa dia same je pun macam aiskrim brand lain tu. Tapi dia takde la kalerful bagai. Dia satu perisa je. Kalau stroberi, stroberi saje. Kalau jagung, jagung saje. Gitu...
Gula, sardin, kordial, frozen food yang macam ayam goreng, kuih cucur badak, samosa, popia sayur, sume sume tu ok. 

Tapi.... yang aku tak berapa berkenan cuma satu ni je laaa...




Yeee.... Beras dia. Itu yang hitam kecik kecik banyak tu adalah kutu hokehhhh... Sungguh tidak menyukainye punnn... Huhuhu (-_-)

Ini pun lepas aku dah jemur beras tu. Ingat kan dah ok la dah takde dah kutunye. Jap lagi masih ade pulokkkk.....! Haihhhh....! Terpaksa ku buangkan beras ini. Tak sanggup la kan nak makan kutu beras yang mcm ni. So lepas tu beras dari Kedai 1Malaysia is a BIG NO! Hohoooo~~
Bukan beras kat kedai area tempat aku ni je. Tapi kat tempat lain pun same. Sebab mem pun pernah kena gak macam ni. Hmm... Harap harap ada pihak yang memantau pasal kebersihan beras ni. Beras brand lain yang dijual kat situ elok je. Cuma yang guna label 1Malaysia ni je yang mcm ni. 

Tapi barang barang lain still ok ;)

Daa.... =)

..: teringin :..


Makan lah ape lagi kan kalau aku ni. Hahaaaa



Kari telur pecah. Ntah kenapa keinginan nak makan kari ni dia kadang datang secara tetiba. Hahaa.. So mari lah kita buat. Siap repeat lagi. Tapi kali kedua buat tak letak santan. 



Ini namanye bubur somsom. Aku taktau kenapa nama nye begitu ye... Dia guna tepung beras [kot]. Letak inci kaler hijau dgn daun pandan sikit. Pastu makan dengan air gula. Ini mem buat. Aku request saje. Heheheh... Sape tau bubur ni? Makan sejuk sejuk sodaapppp! 



Jemput jemput ikan bilis + cili padi + bawang + kentang. Ini pun kadang kadang boleh bagi rasa teringin tu. Lagi lagi kalau aku pose. Tetiba rasa nak berbuka makan jemput jemput ni. Panas panas. Perghh! 




Okeh yang ini bukan teringin. Ini kakak besar masak. Ikan siakap tiga rasa. Tapi ni dah jadi mangsa ratahan. Heheheee...


Ade banyak episod lagi, In Shaa Allah. Tungguuuuuuuu.... ;D


Daa... =)

Tuesday, May 14, 2013

..: lagi sekali... :..


Cerita dari dalam kepala. Dah macam bermonolog plak aku rasa. Hahaaa...

Aku ni hari hari log in blogger. Tengok dashboard sendiri. Baca hapdet kat blog orang. Seronok je rasa. Tengok gambar lagi beronok ronok. Tapi selalu baca je la, tak komen pong. Hehee... Tengok follower diorang ramai berderet deret pun aku rasa seronok gak. Huhu...

Aku redha bila blog aku pun ala ala je. Macam hidup segan mati takmau gitewwwww.... ;D Malas komen kat orang kan. Jadi orang pun tak berapa nak komen kat aku lah. Ahli jemaah pun tak sampai 50 orang. Tapi baguslah. Lagi sikit orang baca, lagi senang aku nak merepek meraban meluah perasaan ke ape ke kat sini. Hahaa ;p

Aku macam nak tukar layout. Sebab macam dah boring je. Aku sendiri pun rasa bosan, orang lain tengok apetah lagi. Tapi nak godeh godeh takut nanti jadi makin tak cantek plak. Dah menggelupur plak taktau nak tukar balik camne. Nak tukar gambar kat sidebar tu pun maleh nak godeh lelebeh. Sume maleh. Ape pon tak ble! Hahah!

Setakat ni itu je dulu yang terlintas dalam kepala aku. Kalau ade lagi nanti mesti episod macam ni pun akan menyusul lagi. Hahaa..

Sian orang yang singah baca ni. Mesti boring je rasa... (-_-)

Nak bagi tak boring sangat, mari lah kita tepek sedikit gambar.





Green long tail dress dari sini. Dress merun dalam tu kak N jahit. Tengok lah betapa sasanye lengan aku. Badan sedang mengalami tumbesaran lelemaks yang sangat pesat! Hahahahaaadoi.....!!~


Daa... =)

Monday, May 13, 2013

..: cerita dalam kepala :..


Bermula daripada kisah pilihanraya. Aku rasa semua pun ade perasaan ni kot. Kalau bukan yang jenis fanatik atau taksub sangat dengan parti pilihan memasing la. Bila on je fesbuk tu, naaaaahhhhh... Berderet post pasal politik. Meluat plak rasa. Ingatkan sebelum pilihanraya je macam tu. Berkempen la konon kan. Ni dah abes pilihanraya pun masih adeeeee lagi. Tak sudah sudah lg??? Hmmmmppphhhhh...! (-_-")
Takpe laaaa... Raya kan sebulan... Bagi la can ye dak? Hahah!

Bulan 5 ni penuh dengan tarikh tarikh penting dalam keluarga aku. 8hb, harijadi si panjang tu. 13hb, harijadi kakak sulung. 30hb nanti harijadi anak sedara aku, sekali dengan anniversary kak N & abg Nizam. Masa kak N bersanding dulu, masa tu jugak la akak aku yang sulung tu sakit nak bersalinkan anak dia yang kedua ni. Huhu... Selain tarikh tarikh ni, bulan 5 ni pun ada sambutan Hari Ibu [ahad minggu kedua iaitu 12hb] dan Hari Guru 16hb nanti.

Sambutan kami? Takde ape pun. Cuma harijadi Uri tu je sambut bese bese kat umah aku. Tu pun cuma aku, Uri, Akim dengan anak angkat mak nora je. Hari Ibu pun cuma anta sms ucapan dan mendoakan yang baik baik untuk mak nora =)

Jumaat lepas aku rasa korang tau kot pasal perhimpunan blackout kat Putrajaya ni. Tak pasal pasal je jalan jem nak masuk ke bangunan Kompleks C tu. Jalan kat bulatan besar yang ade 5 lane tu pun bole jem. Hmmm.... Ape ape aje laaa... (-_-")

Sabtu plak aku ade temuduga kat SPA. Start hari Jumaat tu nak  masuk ke Kompleks C memang agak ketat sikit la kawalan. Sebab bangunan SPR dalam Kompleks C ni. Jadinye Sabtu tu pun same la. Kena berhenti kat pos pengawal dan tunjuk pas keje. Selesai urusan kat SPA, balik umah tengahari tu sampai ke malam kepala aku sakit gila! Taktau la mungkin sebab cuaca yang panas sesangat kot. Huhu..

Ahad semalam adalah hari yang penat. Sebab cuaca jugak aku rasa..
Aku ikut Uri dengan Imm ke Nilai 3 mencari kain pasang untuk baju nikah dengan baju pengapit diorang. Sambil sambil aku cari shawl untuk diri sendiri. Heheh ;p
Panas memang tak hengatttttt...! Meleleh peluh. Dah macam  mandi dah ha.. Lagi lagi kat belakang badan. Perghhhhh!! Sabo yo laaahhhh... (-____-")

Setel kain, petang cket ke Mines pulak kami. Cari barang lain pulak. Balik dari Mines ni pun kepala macam dah lain je rasa. Tapi still bole tahankan lagi. Sampai umah pun dah maghrib. Tak lama lepas tu, dapat call dari Abg Nizam mintak tolong anta dia balik Cheras sebab kunci kereta dia tertinggal kat Kluang. Hmm... Yang ni aku malas nak cite dah. Sebab taip ni je pun dah penat. Hahahahaa siot tak? ;p


Ape daaa.. Kata cerita dalam kepala. Ni dah macam cerita caca merba tak tentu hala je. Hahahaaa


Daa.... =)  *tetiba dah abes???! pffftttt....!!*