Wednesday, December 24, 2014

..: to-do list :..


Aku ni memang orang yang kena ada to-do list ni. Semua benda pun nak tulis tauuuu... Sebab takut ada yang tertinggal. 

Sebelum ni kalau nak pergi kursus, sebelum packing barang tu aku start dah bawak kuar buku nota kecik dengan pen. Start lah aku catat barang barang nak bawak tu. Dari hujung rambut sampai hujung kaki. Luar dalam semua. Haha! Orang kata, siapa yang buat camni, orang nye teliti (lah sangat!) Muahahaaa... Takdo makno dooo.. Aku ni semberono jugak. Haaa kan dah kuar jawa tu. Kira macam sebarang jugak lah. Asal boleh je kadang tu..

Tapi sekarang ni benda tu macam dah tak praktikal untuk aku. Mungkin sebab keje sekarang yang dah selalu sangat outstation, sampai kadang tu beg pun aku tak unpacked. Balik hari ni, besok keluar lagi bawak barang yang sama. Hangkut je lah beg tu. Huhu...

Mungkin jugak sebab aku main pakai ingatttt je. Eh, ingat ke? Haha! Tu yang kadang dah turun lif baru lah teringat tertinggal charger lah itulah inilah. Pastu dah malas nak masuk rumah balik. 

Lagi satu, aku ni jenis longgok je semua baju yang aku rasa nak bawak. Tak kisahlah balik kampung ke outstation ke. Mane yang teringat, aku capai pastu aku longgok setempat. Belum lipat lagi baru longgok je. Nampak tak camne perangai malas tu.. Hahahaa...

Nanti bila dah hujung hujung waktu barulah duduk bersila dan lipat masuk beg. Ada jugaklah baju yang sudahnye tak bawak pun. Selalu over tau. Hehe.. 

Walaupun dah longgok barang sehari dua awal, tetaplah last minit jugak packing masuk beg. Pagi pagi bangun menggelupur kemas cepat cepat masuk dalam beg. Hahahaa...

Okeh episod ni memang takde hala tuju. Cuma nak bagitau yang aku dah mood nak cuti tetiba ade keje plak. Ceh sangat! (-_-)

Niat di hati nak gerak awal pagi besok. Dalam kul 4 ke 5 camtu. Paling lambat pun mungkin  lepas Subuh la. Balik kampung ni untuk majlis Uri pihak kami plak, pastu sambung cuti sampai tahun depan terus. Wahh!


Masalahnya sekarang, beg belum packing ape pun lagi. Haha! Ok bai.


Daa... =)

Wednesday, December 17, 2014

..: adikku kawen. Part 2. sanding pihak pompuan :..


Hi, Assalam...

Kalau ikutkan hati aku masih kemalasan nak hapdet blog nih. Lebih suka baca blog orang, cerita orang, tengok gambar orang daripada nak hapdet cerita sendiri. Haha! Tapi sementara tengah free dan takde keje sangat ni (hamboih) marilah kita sambung cerita pasal wedding adik aku tuuu...

Nikah Sabtu 13hb, sanding pihak pompuan esoknye hari Ahad 14hb. Lepas nikah tu kami yang pihak lelaki ni semua tinggal kat homestay dekat area Wangsa Melawati tu jugak. Takde la jauh sangat nanti nak pegi ke dewan tempat sanding tu. Masa nikah tema kami kaler hijau. Untuk sanding ni kami pakai kaler purple plak.

Sebelum berarak haruslah posing dulu. Huhu..

Ini adalah anak saudaraku yang sulung ye. Okay okay aku tau nampak macam adik aku kan kan kan. Hahah! Dah form 1 ni. Tinggi pun dah dekattttt sangat dengan makcik dia nih. Huhu..


Bersama kakak kakak. Lepas ni kita genap berempatlah. Sebab dah tambah ahli. Hehe..




Pengapit Uri ni antara kawan dia yang paling sengal (haha) dan dah biasa dia bawak datang rumah aku. Dah macam adik aku jugak. Nanti kat bawah bawah ni aku masuk gambar dia, kita tengok perangai dia yang masuk air tu ye.. Hehe..


Diorang takde sanding sanding baling baling bunga rampai tu. Sampai dewan kami terus makan. Pastu baru pengantin naik kat pelamin untuk amik amik gambar. 


Ini gambar sepatutnya dengan mak abah je. Tapi pengepit dua orang kat belakang tu macam blur taktau nak turun ke nak join skali. Sudahnye join je lah amik gambar skali. Hahahaa... Jadi pengapit ni memang blur tau kadang. Ye lah, orang nak amik gambar dengan pengantin. Pengapit ketepi. Nanti bila pengantin peluh ke, nak betulkan veil ke kain ke, cari pengapit. Kena tebalkan muka pun ye jugak bila jadi pengapit nih. Huhuhu...


Ma familiaaaa... Sudah bertambah ahli. Dedua pompuan. Hehehe... (^_^)



Gambar dengan sedara mara. Terima kasih bebanyak kat diorang semua yang datang jauh jauh dari Kluang =)


Okeh jom kita tengok pengantin posing dengan kawan kawan dia plak. Gambar yang sopan sopan tu sekadar lakonan je tu. Yang senget kepala sana, angkat kaki sanan sini, haaaa itulah yang sebenarnya. Haha..
 






Ini kawan kawan pengantin pompuan. Geng Converse high cut. Cung melecung ohhhh! Masa ni lah nak pasang badan kan, nak cuci cuci mata.. Yang bujang la. Yang dah berpunya tu sori la yeh. Eh aku taulah. Aku pun pernah melalui zaman zaman ni. Kihkihkih... ;p



Pengantin sibuk bergambar kat dalam..










Kitorang bergambar kat luar. Hehehe... Gambar pengapit tu comel kan. Maksud aku pengapit pompuan tu lah. Pengapit lelaki tu comot! Haha.. Gambar yang senget tu aku malas nak pusing. Pepandai korang lah. Ni semua gambar dari wasap. Gambar yang atas ni, depan skali tu pun kawan baik Uri jugak. Pun dah biasa datang rumah aku. Yang baju pepel belakang tu anak mak aku jaga dari baby. Sampai sekarang panggil mak aku tu 'mak'. Yang Akim tu takkan tak kenal plak. Adik bongsu tu. Huhu..

Dah selesai semua, kami mintak diri dulu. Tinggalkan pengantin dengan family baru dia. Alahai... (-_-") <---- Ni bukan sedih tau, ni macam... Ermmm... Ntah. Adik aku dah kawen dah.. Haa gitulah lebih kurang. Hahahaa..


Jom layan sikit gambar masa diorang buat outdoor session. Ni pun gambar dari wasap gak.







Nampak betul tunjang adik aku dalam gambar nih. Muahahahaa! 
Ok dah sikit je kita bagi tengok. Nanti sian photographer diorang. Dah tak esklusif plak gambar gambar yang dia amik ni kan. 

Selesai dah majlis sebelah pompuan. Tunggu nanti hapdet seterusnya untuk majlis sebelah kami plak 27hb ni yeh.


Daa... =)

Monday, December 15, 2014

..: Adikku Kawen. Part 1. Nikah :..


Hi, assalam...

Aku ni rasa penat tu berganda ganda. Baru selesai uruskan kursus 3 minggu kat Sungai Petani, Kedah. Dari 16 November sampai 5 Disember. Balik tu esoknye aku pergi jalan jalan KL mencari barang. Weekend yang baru je lepas ni, adik aku si Uri tu kawen dah. Family semua berkumpul kat rumah aku. Termasuk pengapit dan kawan baik Uri, tambah lagi anak angkat mak aku. So memang penuh dan kecoh lah rumah. Itu la yang best pun kan. Nikmat bila berkumpul tu. Tido bersepah. Segenap penjuru ada je yang landing. Hehehe...

Jadinye penat tu memang tak surut lagilah nampaknye. Hujung minggu ni aku balik kampung nak tolong pape yang patut sebelum majlis sebelah lelaki 27hb ni. Lepas majlis pihak kami tu lah baru dapat nak rehat kejap (kot) sebelum masuk tahun baru dan sambung balik kerja outstation aku nih. Huhuhu...

Okeh takmo cerita pepanjang. Jom lah kita tengok gambar pengantin yang dah selamat bernikah pada 13 Disember 2014 (Sabtu) di Masjid Al Muttaqin, Wangsa Melawati, Kuala Lumpur =)



Haha.. Macam bese lah. Kena la tepek muka sendiri dulu. Dengan sahabat terpaling sahabat. Hahah! Idot peknen lagi. In Shaa Allah due bulan 2 nanti.



Atas tu hantaran dari pihak perempuan. Yang pinky ni hantaran dari pihak lelaki.


Man of the match day. Debor pengantin time nihhh... Hehehee...


Pengantin perempuan yang cantekkkk! Puji bukan sebab dia nak jadi adik ipar aku tapi sebab memang mekap dia lawa tak over sangat. Shawl dia pakai tu pun lawa. Simple but nice je.. 




Posing adik beradik. Cuma aku tak ingat masa ni sebelum ke selepas nikah. Hahahaa...



Saat yang dinanti nantikan. Bapak pengantin perempuan sendiri yang nikahkan diorang ni ;)



Alhamdulillah sekali lafaz... Dah selesai tu biasalah kan, pengantin akan salam ahli keluarga semua. Masa ni memang sebak. Huuuuu... 





Nampak tak dah malas nak letak caption. Bhahahaaa! Ini masa upacara membatalkan air sembahyang. Ada rantai seutas tapi adik aku tak pakaikan masa ni. Simpan later later lah. Hehe...



Yeayyy!! Kami dah dapat adik ipar pompuannnn!! Lepas ni tambah lah geng posing mosing. Heheheee (^_^) Welcome to the family!


Selamat Pengantin Baru adik adik ku.. Semoga kekal bahagia ke akhirnya hingga ke syurga. Sentiasa bercinta, berkasih sayang dan muafakat. Semoga dipermudahkan perjalanan rumahtangga kalian menuju ke JannahNYA. Semoga dilimpahi rahmat Allah, diberkati dan diredhaiNYA jua. Dikurniakan zuriat yang soleh dan solehah. Semoga segalanya yang baik baik saje. Dan semoga segala dugaan, susah senang akan sentiasa menyatukan kalian. Aamiin... *okeh sebak taip nih. over* (-_-)

Kita sambung sanding pihak pompuan nanti part 2 okeh. Dah malas nak pilih gambar. Hahah! 


Daa... =)