Wednesday, June 29, 2011

..: masak dan beli :..

Hari Jumaat lepas aku masak asam pedas ikan duri untuk encik suami. Aku rasa nama ikan tu ikan duri la kot. Sebab kat isi dia pong sungguh banyak duri. Huhuu


 ..: simple saje. tapi macam kurang pekat :..


 ..: sayur goreng campur. cendawan + jagung muda + bunga kobis :..

Lauk ni aku masak malam, untuk dibawa bekal jumaat tu lah. Petang tu aku pegi pasar malam dengan idot dan kemal. Tapi tak beli banyak pong sebab malam tu nak kuar lagi.


 ..: campur nasi goreng + kuetiaw goreng :..


..: cendol. ni aku sorang jek yang minum. encik suami takmauuu :..


Aku ade beli roti pita ayam jugak. Tapi letak kejap jek dah habes encik suami makan. Sedap sgt katenye. Suke ye encik ye... Nanti kita beli lagi yeee.... ;)

Malam tu ade agenda bersama idot, kemal dan si temok raisha. Episod lain yek. Hehehee


Daa..... =)

..: lepas makan pegi tengok baby :..

Masa hari bapa tu, kak n tetiba plan ajak bekpes sesama paginye. Mlm tu aku tido umah mak mertua [wah! kita dah ada mak mertua lah. hahaa ;p ]. Pagi tu terus jumpe kat tempat yang dijanjikan tu.


 ..: mak nora dan abah :..


..: mertuaku. abah dan mama :..

Mereka duduk berhadapan. Aku terpaksa amik jek gmbr camni sbb diorang mmg takble tak bercakap. Adeeeee jek benda nak diborakkan.



 ..: kak n dan abg nizam :..


..: kami ;) :..


Kami berempat plak duduk berhadapan.  Masa dah sudah makan sume tu, nak gerak pong cket punye susah kooo... Nak tunggu diorang tu habis bercerita. Haihhh.....!

Pahtu, kami sambung melawat si comel plak. Anak najiha. Lepas dia bersalin tu aku belum sempat pegi tengok lagi. Ni ade masa, kita tengok lah sekali. Bawak dua dua family. Pakej.


 ..: tengok tangan dia dulu. Mama dia kata jari dia runcing. ikut mummy dia lah. hehehee :..

 ..: okeh fatihah. mummy cover cket kepala botak tu ye... ;) :..


 


Geram tengok. Dia tido jek. Tukar tukar tangan orang pegang dia pong dia pejam jek mata. Takde bunyi. Tapi dia kuat mengeliat okehhh....


..: tadi tunjuk gmbr tangan. ni kaki plak :..

So comel lah! Semoga membesar dengan sihat, cerdik, dan solehah ok sayang (^_^)


Daa.... =)

Friday, June 10, 2011

..: tahniah untuk mereka :..

Masuk bulan Jun ni, ade beberapa orang kawan aku yang menyambut kelahiran baby baru. Memang sume diorang ni, due dah dekat dekat dengan majlis aku. Tapi yang sorang ni memang aku pesan untuk tunggu lepas makan nasi minyak aku, baru kuar. Hehehehee ;p
Dannnnn.... dia memang dengar kata okehhh. Gud2 ;)
Elok jek lepas majlis aku, baby pong kuar... Alhamdulillah....

1) the 1st and foremost....


..: meet the new princess, Fatihah Najwa binti Mohd Ismail =) :..

Lahir pada 1hb Jun 2011 [Rabu], jam 10.51 pagi di Johor Bahru. Dia adalah anak kepada kawan baik aku, Najihah. Aku penah cite pasal dia dalam blog ni. Dia menunggu selama 7 tahun sebelum kelahiran baby ni. Pahtu masa awal awal peknen dulu, dia kena ciken pox dan doktor nasihatkan dia untuk gugurkan kandungan sebab takut efek pada baby. Tapi Allah Maha Berkuasa, baby dia lahir sihat sempurna cukup sifatnye. Alhamdulillah syukur.... =)

2) Sorang pegawai kat opis aku ni. Nama dia Puan Nur Anisa Rosli. Melahirkan bayi lelaki pada 5 Jun 2011 [Ahad]. Diberi nama Wan Hamzah. Sebab nama bapak dia pong ade wan jugak. Tapi aku tak ingat. Panjang bebeno.. Mak bapaknye putih. Anaknye pong putih jugak. Sori, gambar takdok... huhuuu~

3) Opismate jugak. Firdaus Jamaludin [yb]. Wife dia [aida] telah selamat bersalin 8hb Jun 2011 (Rabu) pukul 9.20 pagi. Anak perempuan, diberi nama Nur Farha. Pong putih dan bolat muka dia. Sori gak gambar takdok. heheheeee....

Semua aku dah gi melawat kecuali anak si jiha tu. Sebab masa aku balik ke putra ari tu dia masih belum balik kg untuk berpantang. Dia kat JB lagi, ade appointment dgn doktor 8hb. Lepas tu baru dia balik. Tapi ni pun aku tak sure dia dah ade kat kg ke belum. Next time balik lagi baru aku dapat gi tengok anak dia. Tak sabar okeh. Tengok gambar sangat gebussssss....

Okies. Itu saje. Tahniah untuk keluarga mereka bertiga (^_^)


Daa.... =)

Thursday, June 9, 2011

..: selesai sudaaa.... :..

Alhamdulillah....
Majlis selesai sudah. Lega sikit rasa. Nak hapdet blog. Banyak episod nak buat ni. Tunggu yek ;)


 ..: Malam nikah kami ber-kelabu hitam :..


..: Masa hari persandingan kami ber-merah hitam pulak =) :..


Gambar takde watermark sebab malas. Lagipun cuma nak mengkhabarkan jek dulu. Kemudian kita cerita lagi okeh.

Sekarang sudah bertukar status. Bak kata adik syg yg sorang ni, sekarang aku dah naik satu level dalam hidup ;)
Tugas dan tanggungjawab pong dah bertambah. Berat pong macam nak bertambah jekkk... Ape pong, aku bersyukur semuanya dah selamat dan berjalan lancar. Lega sikit tengok mak dan abah bila dah selesai majlis ni. Bagi diorang tarik napas, rehat dulu, sebelum sambung untuk majlis adik adik plak nanti.

Tunggu episod seterusnye okeh ;)


Daa.... =)