Thursday, October 28, 2010

..: LaMa suDa... :..

tetiba ari ni aku rase............

1) lama suda tak makan kat kg. baru. bubur kat sane besh. bnyk la gak mknn besh besh. emmm......
2) lama suda tak makan roti nan cheese~
3) lama suda tak makan roti bakar. yg ni kat kluang rail coffee sedap. kat old taste pong sodap. nyum! nyum! (^_^)
4) lama suda tak makan kek slice di secret recipe. oh indulgence! eh, oh pecan butterscoth! owhhhhhh!!!! meroyan sudaaa..... ini besenye layan dgn kak n atau jiha ;)

ape lg ehhh...... emmmm klw rase ade kang aku tambah la lg. huhuuu~


..: haaaaa....... nmpk tak ape tu....? nasi kandar!!! yg ni jual kat cafe bwh opis aku. smbl belacan dia pehh!! emmm..... takde geng la nak g tapau... ain takde. idot pong cuti bersalin. g tapau sorg sorg lah. emmmm.... ;p :..

*mode diet [laaaa sangatttt!] tp yg teringat ni sume psl makaaaannnnnnnn jek kan.... bagusssss.....

daa.... =)

Tuesday, October 26, 2010

..: maSih daPat Lagi! hoYe! hoYe! (^_^) :..

walaupong besday aku adalah pada bulan lepas, iaitu bulan september dan skang sudah masuk bulan oktober, tahtapiiiiii...... tahtap mak dpt adiah lg nokkk.....! jgn jeleshhhh..... heheheheheee ;p

okehh.... memula kita tunjuk yg ni dulu

..: ini adalah adiah buku drpd bubu kepada adik saya ;) :..


..: sebelah dalam :..

buku ni sangat 'alam semulajadi' tau.... tgk cover dia tu. ade daun daun dgn kulit kayu. ade ranting lg. pahtu belah dlm dia ni jenis kertas yg kaler kuning kuning tu. yg mcm kertas stok dh lameeeeeee....... punye tu ha. tp dia tebal. kat mane le agaknye budak ni beli. unik sungguh =)

dan ini adiah terbaru yang aku terima drpd azie

..: tunjuk kotak dulu. yg ni pong dgn kotak kotak dia cantek weh. i likeeeeee...... ;) :..

..: ha ni lah isi dalamnye. mug yg kurusssss tinggiiii..... [akak nak jadi kurus gak lah camni azie. hehehee] :..

..: kotak dia same corak dgn mug ni kan =) :..

time kasih! tenkiu! toce! arigatogozaimasu! merci! hohoooooo~ 

ade sape sape lg nak bagi adiah ke? bagi lah bagi lah. ehh.....? ;p

*adiah im tu dh lame dlm keta. tp baru skang sempat nak belek dan tgk betul betul ;) 
**time kasih kat semua! (^_^)

daa... =)

..: keNanG teRkeNanG diKeNaNg keNaNgaN :..

antara mereka yg telah tiada bersama sebagai rakan sepejabat. tp masih diingati. ececececeeeeehhhh.... ;p






..: yg pakai blazer tu, encik adi azlan. dia sambung blaja kat US [kot. tak ingat dh]. dia fly mase bln pose ari tu. yg pakai bj kurung itam tu azie. dia kena turun aras 1, bangunan yg same. dan ain zulaikha tu..... takyah cite dh a kan... hehehee ;p :..




..: haaaaaaaaa..... tgk! mmg malas nak cite dh. hahahahaaa ;D :..

*klw pakai baju kaler coklat yg gmbo atas tu, kena kurus cket. kira baju tu mcm 'penanda aras' untuk kurus a.... hakhakhak! ;p <------ perlu ke bgtauuuu......????! meroyan sudaaa.....

daa.... =)

Monday, October 25, 2010

..: beRsiDaNg keeee...... ;p :..

ari jumaat lepas, ade persidangan di cyberjaya. lbh kurang dua minggu gak la buat persiapan segala bagai. dan sebab musabab tak sempat nak hapdet juga punca meja aku jadi begini......

 ..: takde la selerak mane ponggg... kecoh jek lebeyyy..... ;p :..

semuanyaaaaa angkara ini

..: hah. persidangan ini lah. tapi kali ni aku kekurangan sorang 'kakitangan' ;( :..

aku ketiadaan budak ini.....

..: nur ain zulaikha. sob... sob.... [drama ckettt.... ;p] :..

betol sehhh..... mase tgh setting bilik mesyuarat tu, mmg aku ade rase lain gak a. sblm ni aku buat benda ni dgn dia. mmg la yg lain ade tolong. tp kami kan rapat. stayback kat opis pong sesame. jd nye terasa la gak kan bila dia takde ni.... ah tp tak kisahlah kan.... tak taknak kena nak jugakla buat. sbb keje kan.huhuhuu~

masa hari persidangan tu, pepagi lagi dh aku dh sampai kat cyber. dgn urusetia yg lain gak la. cuma diorang ade yg naik kenderaan jabatan. aku dgn cik sikin naik keta. 
bila dh setel sume tu, aktiviti wajib adalah.....

*sebelum tu, amaran! gmbo bnyk ni. haaa..... sila sediakan tadahan untuk muntah ijo korang tu. aku taktau.... haaaa...... ;p


..: mase ni kami nak kena setting tpt makan plak. sbb katenye ade sesi grup foto kt dlm dwn tpt mkn ni :..

sebelum gmbo diorang di amik kat sini, kami le posing dulu kan.... heheheeee ;p

..: aramak.... goyang plak.... :..





..: hahahaaaaa! hamik kauuu! org yg same. pose yg lbh kurang same. posisi yg same. heheheee ;p :..

dah.... dah...... gmbo aku sorang plak


..: oloh... oloh... sopannye tiang perempuan ini.... ;p :..


..: bergambo dengan peminat azie [gmbo atas] dan adib plak :..

gambo yg hero hero tadok. sbb diorang jd kameraman kami saje. heheheee ;p

*jadinye, bersidang ke...?? berposing jek lebeyyy.... huhuuu~
**ain mesti tau kan. ni aktiviti wajib. bergambo sakan ;p

daa.... =)

..: beRsecRet beRemPat + sAtu pLak :..

ini kejadian ari jumaat. sbb jumaat rehat lame cket. ble le meluangkan masa bergosip dan mengumpat serta borak borak lame cket. huhuuu~

kami decide untuk makan di secret recipe saje. mase ni yg ade ialah aku, idot + baby, cik sikin dan ain. mmg tujuan sebenar kuar ni pong nak jumpe ain la. heheheee


..: ciken cordon bleu ain :..

 
 ..: macaroni cheese aku dan cik sikin :..
 
 ..: spageti idot :..


masa dihabiskan sepenuhnya di sini. mmg takde g mane pong. lps lepak makan tu terus balik opis jek. 


..: ain : cik sikin : idot : aku :..

*tambah satu tu untuk baby dlm perut. mase ni raisha blm lahir. heheheee 

daa.... =)

..: daRi hoNg koNg :..

kak n telah selamat pergi dan pulang dari hong kong =)  [sempena kemenangan big apple contest tu]

dan dia telah membawa beberapa cenderahati dr sana. jom kita tgk (^_^)

..: ini tshirt untuk idot, kemal, encik kamu & ain. juga baju untuk raisha. dan brg brg untuk aku juga :..


..: fridge magnet untuk cik aku :..


..: pen yg kiut miut piut ;) :..



..: bantal ni kak n punye. kaler pink uuuu.... ;p  penuh dgn muka minnie, donald, ade bear ade setroberi :..



..: mug & frame gambo juge untuk dirinya sendiri :..

time kasih kak n & abg nizam! hoye! hoye! (^_^)

*dgr diorang cite pengalaman g sane, punye la eksaited! kita yg dgr ni pong jd eksaited gak. hehehee ;p

daa.... =)

Thursday, October 21, 2010

..: daPat sePasaNg! hOye! hoYe! (^_^) :..

*kegembiraan mode* (^_^)

sbb.......?? yang dahulunye begini......... 


..: perut sahabatku, idot =) :..



kini sudah melahirkannnnnnn.......!!! ;D


..: memperkenalkannnnnn....... raisha nur iman binti mohd nurakmal. puteri sulong kemal dan idot yang dilahirkan secara normal pada 18/10/2010 jam 3.04 pagi dgn berat 2.71 kg. Alhamdulillah...... =) :..


..: muka dia merah oooooo ini budak kicik :..



..: dia halus jekkk..... tapi dia agak panjang. mungkin akan tinggi mengikut baka abahnye :..



..: tengok! tengok! terserlah gedabaknye 'kebangloan' aku apabila di samping raisha. heheheee ;p :..


daaaannnnnnnn....... aku dpt sepasang anak! ececececeeee..... padahal anak org lain kan. ye laaaa..... kwn aku yg anis tu dpt anak lelaki. idot plak dpt anak pompuan. aku mummy diorang berdua ni. jadinye mummy itot dpt sepasang la kan...... ;)


tahniah untuk ibu idot dan abah kemal [juga mummy itot] <----- nak jugak kan..... heheheee (^_^)

thn depan diorang collect duit ghaye la yeeeee...... ;p

daa.... =)