Sunday, January 16, 2011

..: kUaSa miNda_1 :..

disebabkan episod sebenarnye yang bersusun menunggu giliran untuk diterbitkan [eceh!] belum dapat dipaparkan lagi, aku nak kongsi dulu dengan kamu orang berkenaan kuasa minda atau mind set [berdasarkan pengalaman sendiri. org lain aku tak pasti lah sama atau tak dgn pengalaman aku ni].

oh ye, sebelum tu suka diingatkan bahawa aku akan menggunakan kata ganti "orang kata....."
mmg lah kan. sebab benda benda ni daripada pengalaman dan cakap cakap orang gak ;)


orang kata...... kalau kita makan kacang, muka akan tumbuh jerawat. biasanye camni 
"taknak a mkn kacang. nanti jerawat" atau "kacang? sori, tak makan. takut jerawat" atau ape ape lah.
tapi aku suka okeh makan kacang. klw minum abc tu kan klw ade kacang, pehh!! mmg syok ah kunyah kunyah. kacang ngan yin cap tangan tu pon besh gak. makan sambil nonton telibisen kan. 
atau kacang yang dah siap kopek, dah goreng, jual dalam paket paket tu kan. kat pasaraya banyak ni. packing snek makanan ringan tu ha. yg tu pon duduk kat opis kunyah kunyah pong syedap wooooo.... (^_^)


tapi aku tak suka kacang yang kat nasi lemak tu. sbb aku tak suka makan nasi lemak dengan kacang. bukan sbb takut jerawat. 


sebelum ni, aku pong terpedaya dgn cakap cakap pasal makan-kacang-muka-tumbuh-jerawat ni. TAPIIIII..... sampai satu tahap, bila aku rasa kebestannya kunyah kacang ni, teros aku set dalam kepala wotak ni ha. "alaaa.... kalau tak makan kacang, nak tumbuh jerawat pong tumbuh gak....." dan lagi satu aku slalu ingatkan diri sendiri, makan jek kacang tu. takde ape ahh....


dan Alhamdulillah..... mmg takde jerawat okehh... muka aku akan ditumbuhi jerawat time piyed sama ada sebelum, semasa atau selepas. yang ni hormon. takble guna mindsetting ;p


jadi, pada tahap ini aku akui kebenaran kata kata pakar motivasi pasal mind set ni. kuasa minda kan. mmg kita sendiri nak kena pikir positif.




aku tak paksa atau suruh korang buat mcm aku. maksud aku, untuk makan kacang. hehehee... mungkin korang ble buat untuk benda lain ke kan. yang korang tak berani buat sebab takutkan sesuatu. tapi bila korang dah set dalam kepala, pemikiran yang positif, dan korang buat benda tu. hasilnye mmg ikut ape yang korang dah set kan dalam kepala awal awal tu. 

bukan setakat buat jek. mungkin sakit ke. dalam hubungan ke. ape ape jek lah kan. 






lepas ni aku akan share lagi k. klw korang pong ade pengalaman berdasarkan kuasa minda ni, share share la gak dgn ai okehh.... sharing is caring make loving wokies (^_^)





*aku pasti benda ni mungkin berbeza untuk sesetengah orang. ini berdasarkan pengalaman aku sendiri. tiada niat untuk menyinggung atau menidakkan ape ape dan siapa siapa. sekadar berkongsi =)


daa..... =)

No comments:

Post a Comment

gO stRaight doN't beLok-beLok ;)