Friday, October 12, 2012

..: aku takde hubungan yang baik .......





..... dengan mereka ni....





Takpe kan guna 'mereka'...? Heheheee

Bukan ape, aku ade resdung. So, paham paham lah resdung punya alahan adalah salah satunye seafood kan. Aku memang kalah bila makan udang. Sotong bole tahan lagi. Tapi kalau udang..... pehhhh! Merasalah bangun besok pagi tu dengan hidung yang panas, gatal dan pedih. Huhuuu (-__-")


TAPIIIIIII.... Aku bukan tak bole makan je. Pegang pun tak bole jugakkkk....! Nak siang dan buang kulit tu ape tah lagi. Aku sedar benda ni masa aku main blaja masak masak kat UiTM dulu la... Kat kitchen tu, nnti ade la turn kena buat salad ke kan. Pastu bila turn aku kena handle udang ni, aku ditugaskan untuk buang kulit, basuh bersih sume dalam lebih kurang 1 mangkuk steel yg kecik tu. 

Lepas tu, jari jemari aku jadi merah dan gatal gatal. Huuuuuu~~

Dah lama aku tak pegang udang. Tetiba semalam rasa nak beli udang sotong segala bagai. Masa pilih pilih tu aku dah sarung tangan guna plastik dah. Pastu ade la cuit cuit sikit guna jari. Dok pilih mane yg mcm berkenan di hati. [Ehh?] Ituuuuuu je pun dah gatal...! Haiyaaaa....

Balik umah memang kena mintak tolong si bongsu la buangkan kepala kasi cuci bersih sume pastu simpan dalam fridge. Naseb lah adik mak tu chef nokkk....! Hahahaaaa...

Macamana nak perbaiki hubungan kita ni, encek udang? Ngeh... ngeh....


Daa.... =)

6 comments:

  1. Replies
    1. habuk tu pun salah satu gak suraya kan. klw dh bersin susah nak benti. pastu mula la idung berair... panas.. hahaa saba je laa.. huhu

      Delete
  2. Replies
    1. udang yang mane 1 tu awak? hahaa
      *tetiba udang comel. haiyaaa*

      Delete

gO stRaight doN't beLok-beLok ;)