Tuesday, December 27, 2011

..: dua kali cemas oleh abahku :..

Abah aku adalah seorang yang sangat sangat sangat coooollllll.... Tak tipu okeh. sape yang kenal maka tau lah yang aku memang tidak menipu di sini. Dia punye sabar dan cool tu lain macem sikit. Tapi sayang, anak anak takde amik banyak baka cool dia. Heheh ;p

Cemas 1:
Yang ni tak lah cemas sangat.

Adik aku yang bongsu, si akim tu dah setel belajar dia kat IKBN. Dia akan lapor diri untuk latihan amali [praktikal] kat Klebang Resort, Melaka. Cuti krismas ahad lepas, kami pun saje saje la berjalan jalan ke Melaka tu. Di samping nak survey jalan ke resort, dapat jugak lah jalan jalan cuci mata kan.

Bawak la surat dari IKBN yang maklumkan pasal adik aku kena praktikal kat resort tu. Sampai kat kaunter, tanya pasal person in charge. Dah inform, tanye tanye, ape ape sume lah. Kami pun gerak lah kuar dari resort tu nak balik. Sebelum tu cari tempat nak makan dulu.

Dalam keta, mak nora tanye 
Mak nora: Surat tadi dah amik?
Abah: Taktau sape amik tadi. Bukan ita masuk dalam beg ke?
Aku: Ehh?? Takde. Tadi bagi kat adik je masa kat kaunter tu. Lepas tu ita takde amik dah. Sape pegang? Adik takde amik ke?

Haaaaa..... nampak tak dah cemas sikit kat situ. Heheheeee ;p

Adik pun cari cari la surat tu. Dia kate takde kat dia. Ahh sudahhhh..... Takkan tertinggal kat resort tu kan. Nayaaaa...

Jap lagi, abah angkat tangan dia tunjuk surat tu. Ade dalam beg dia rupanye. Haishh la abah. Saspended betul tau.... (~_~")



Cemas 2:
Okeh. Yang ni aku rasa cemas. Huhuu

Semalam petang, mak dengan abah nak gerak balik JB. Sebelum tu abah pegi pam tayar dia kat stesen minyak. Balik tu dia kemas kemas beg sume, tetibaaaaaa!!! Dia cari wallet diaaaa!!! Ohhhhhhhemmmmkaaayyyyyy... [OMK=ohmakku] 
Ini memang cemas okayyyyyy..... Wallet kot. Abah punye pulak tu. Lagi dia kate, baru lepas pegi bankkk!! Ouuuhhhhh!!!! Memang sungguh mencemaskan!!

Abah punggah balik sume beg. Bukak keta, cari cari dalam keta. Raba raba poket suar sume. Aku yang boleh kontrol, duduk lagi buat buat rilek, bila tengok abah tak jugak jumpe wallet dia, bangun jugak tolong selongkar mane patut. Mak nora pun agak menggelupur gak lah. Eh, wallet kot! Giler ko! Cemas! Cemas!

Bila dah tak jumpa tu, abah suruh adik pegi balik kat stesen minyak tu. Kot kot ade ke kan. Aku pulak, selongkar balik dalam keta, dalam beg, selongkar selongkar.

Last last, dengar suara abah dari dalam bilik, dalam separa-tenang-separa-cemas...

"Dah. Dah. Ade... "
Aku tanye abah, jumpe katne? Abah kate kat kain batik mak. Alhamdulillah..... Ni memang lega giler okeh. Keadaan kembali tenang. Tepon adik panggil balik, dah jumpe dah wallet abah. Memang masih rezeki abah =)

Jadi, abahku buat dua kali cemas. Bila orang yang tenang buat cemas, mestilah orang orang yang tak tenang tu lagi triple cemas kan? Haihhhh la abah..... 



 ..: ececececeeee... kewl le tew... ;p :..


 ..: ni pun adik bradik abah yang kewl juge ;) :..



Tapi..... bila cemas dia datanggggg...



..: hah! bersilat la jugak ekau yooo.. ;p :..


Macam macam tau abah ni  ;D


*Syabas untuk diri sendiri sebab ini hapdet pasal kejadian yang masih fresh. Hahaaa!


Daa.... =)

7 comments:

  1. HAHAHAHAHAHAAHAAHA ok kali ni betul2 lawak.. im dah boleh bayang camne situasi sebenar mase ni, hahaha :D

    ReplyDelete
  2. mesti situasi yg kedua tu kan kan kan ;D
    memang cemas tau. eishhh SM nih. ade2 jek.. hahaaa

    ReplyDelete
  3. Hehehhe a'aa, tp im rase yg ikur sikit ke'cool'an SM tu akim kot? Nampak tenang jek.

    ReplyDelete
  4. Ha a. Dia memang jenis 'layankan' je... tapi sekali hangen dia dtg, haaaaaa!! Siap laaa... heheheee
    Uri pun skang ni nampak 'mcm' ade cool cket la.. Kak N pun. eh, mcm sume je kecuali kak ita. wahahahaaa ;p

    ReplyDelete
  5. A'ah, Alhamdulillah Uri pun 'mcm' cool sikit skrg. Alhamdulillah.. Masing2 malas nak panjang2 besar2 bende kecit. Kak ita cool ape.. cool mcm cool blog. hihihi

    ReplyDelete
  6. kak ita cool lah sangat...! hahaa ;D

    *cool blog! beshnye! tetiba nak. ayokkk immm... ;p

    ReplyDelete
  7. New Dresses updated ! http://www.facebook.com/applenbunny.shop?sk=photos

    http://anbshop.blogspot.com/

    ReplyDelete

gO stRaight doN't beLok-beLok ;)