Tuesday, April 23, 2013

..: kita bako jeeee... :..

Plan adalah bersama adik beradik. Sebenarnya plan asal nak buat seperais kat mak nora dengan abah. Sebab adik aku yang bongsu tu balik kampung. Tapi takmo bagitau diorang yang adik balik. So bila dah sume ade tu kami pun plan nak buat bbq. Ini adalah pada 30hb Mac yang lepas lepas lepas tu yeee.. Heeeeeeee *sengeh nampak gigi* ;p

Ahkan tahtapi... Sedikit keciwa laaa.. Sebab kakak tengah ataupun Kak N tak dapat join kami. Dia tengah sibuk study pjj tu, sentiasa on call je la nak jumpa dengan grup study dia. Jadinye kekurangan la kami pada malam itu... Huhu..



Sabtu pagi tu kami ke Batu Pahat dulu sebab nak amik rodtek keta abah.



Three bottom in the family uollsssss... Heheheee... Si bongsu, aku dan si panjang. 
Alhamdulillah... Adik aku dah berisi balik dah tengok pipi dia tu. Masa sakit hari tu cengkung je.. Bawah mata pun lebam. Ni tengok dia dah berseri balik. Pipi pun dah naik sikit. Dah bole drive jugak. Tongkat pun dah guna satu je. Sedang dalam proses bertatih untuk berjalan semula. Alhamdulillah.... Syukur sangat sangat ;)



Kami lah yang bertugas untuk membeli bahan bahan, beli sos, marinate, dan semuanya untuk buat bbq ni. Memang tak sia sia lah bawak balik chef tu kan. Memang nak suruh dia bako. Hehehehee...





..: Dalam proses. Kipas kipas hidupkan bara. Arang tu memang dah ada kat umah. Ada seguni lagi kot :..



 ..: Tukang bako yang sebenarnya gambo dia separuh je. Hehee :..



 *tengok belakang tu. budak yang bertongkat dan berkain pelikat tu. dia pun nak tolong jugakkk... hehehee*


 ..: Yang konon konon jadi tukang bako plak yang hover. Hahahaaa ;p  Bersama kakak besa.. Klw kakak tengah ada mesti kami dah susun gmbr adik badik. Huhu... :..



Hasilnyeeee...



Memang betul betul kena bako nih. Hahahaaa... Cuma ada ayam dan sosej saje. Sebab uri tak makan seafood. Dan lagi kami takut nanti yang lain lain tak berapa dapat sambutan. Sebab ada gak menu lain. Ada sate dengan sandwich sardin. Gmbr ada dalam kamera canggih. Tak transfer lagi. Yang ada sini sume dari henpong murahanku sajorkkk.... 

Walaupun terbako namun laju je sume ngunyah. Hehehee...
Nanti kita buat bbq lagi yek..

Daa... =)

No comments:

Post a Comment

gO stRaight doN't beLok-beLok ;)