Thursday, September 22, 2011

..: atas talian = online = di hujung jari = di alam maya :..

Sekarang ni kan banyak jek online shop. Tak payah susah susah cari parking. Cuma parking kan buntut atas kusi, on pc ke laptop ke ipad ke, kelik kelik ke touch touch ke, pilih pilih, sekrol sana sini cket, kompem nak, bank in duit, bagi details segala bagai pahtu tadaaaaaaa!!! Bungkusan depan mata. Huhuuu.... (^_^)

Dannnnnnnnnnnn.... aku pong terjebak jugak!! Haahahaaa ;p
Encik suami hanya mampu menggelengkan kepala saje. Tau tau dah sampei barangnye.. Heheheee

Jom cekidaud bebeh ;)



Mempersembahkannnnn....


 ..: yang hitam itu menawan, yang merah itu saga, yg pink itu... err.... air bandung? ;p :..

Hitam kiri dan merah di tengah itu adalah hoodie shirt with inner. Yang kaler berton ton pink dan hijau itu adalah shawl satin. 


Semuanya mestilah sudah dirasmikan. Huhuhuuu... 


 ..: hoodie yang merah :.. 


..: dipakai semasa ngedate bersama encik suami ;) :..


 ..: si hitam dipakai ketika ke mines shopping complex :..

Aku lagi suka yang hitam ni. Merah tu kain dia macam kembang cket. Inner dia aku tak pakai sekali. Aku pakai tudung lain. Sebab aku rasa inner dia pelik. Hahaa 


Mari kita lihat cik shawl pula

..: emmmm..... baunye wangiiii ;) :..



..: dah pakai masa hari raya ari tu :..

Shawl ini sangat lembut okeh, Percaya cakap aku. Sebab? Aku ni tak berani nak pakai shawl satin kerana dalam kepala dok pikir kain dia licin kan. Mesti susah nak ejas. Tapi shawl ni tidak okehh... Sungguh cantek, sungguh lembut mcm sutera dah ;) 
Klw letak mcm tu jek atas kepala pon dah ok. Depan dia still boleh terpacak [mcm kate tokeh dia ;) ] dan senang nak ejas. Aku baru sempat pakai dan amik gambar sekali ni jek. Yang lain tak sempat nak snap dan lupeee.... Huhuhuu

Dan ini adalah hasil terbaru dari online ;)


 ..: seket [read:skirt] heheheee :..

Rasa macam pompuan sungguh lalu teros catwalk dalam rumah sendiri ;p


 


Hahaa! Sebenarnya amik gambar ni nak tunjuk pada idot jek. Tapi dah alang alang kan, tunjuk la sekali pada kamu orang. Kehkehkeh ;p
Owh, idot pun ade satu wane kelabu. Kak N punye jugak wane hitam same dengan aku =)


Yang hoodie tu, aku beli dari kawan aku. Tapi aku takmo rekemen sebab dia ade masalah untuk deal with customers. Kawan sendiri pon dia buat mcm tu. Klw customer lain aku taktau la. Janji itu ini tapi buatnye tidak. Barang sepatutnya sampai awal, tapi delay berapa hari. Last last sampai sekali dengan shawl tu ha.

Shawl tu aku sangat sangat rekemen! Sebab dah la tokeh dia friendly, tak penah jumpe muka pong tapi rasa macam dah kenal lama bile chat dan berbalas komen kat fesbuk. Lagi satu, servis dia sungguh cepat. Pagi ni aku bank in duit, petang besok dapat barang. Wehuuuu~ (^_^)
Pahtu puas hati sebab kualiti bagus dan wane yang cantek! Nak usha usha boleh kelik sini untuk blog dan sini untuk fesbuk =)


Skirt tu pulak, dari fesbuk. Sungguh puas hati jugak sebab kain dia berat dan jatuh bila pakai. Nampak ramping jek kaki [kaki saje??? lol ;p] bila pakai tu. Hehehee.. Search nama BUTIK RIDDA kat fesbuk okeh bebeh =)


Mari la kita sama sama bershopping online! Wehuuuuu~ ;D


Daa..... =)

5 comments:

  1. assalam dear...can visit me to see kain sulam bukit tinggi, sulaman manik, and satin shawl :)
    also in fb: Twin Alya Collections

    ReplyDelete
  2. mata tertumpu kepada shawl satin itu >,<

    ReplyDelete
  3. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  4. ye. highly recommended. tokeh dia pon friendly tau im. gi la usha2. hehehee ;)

    *tertumpu pada shawl satin itu dan pemakainya yg kiut itu kan? ngeeeee~ (nak jugak)

    ReplyDelete
  5. InsyaALLAH Alyashah collection. thanks for drop by =)

    ReplyDelete

gO stRaight doN't beLok-beLok ;)