Thursday, September 8, 2011

..: khas untuk dia :..

Aku terharu bila ada orang yang bukan ahli keluarga, bukan kawan, bukan sesiapa. Tiba tiba jadi rapat dan akhirnya dah macam keluarga sendiri. Yang lagi terharu bila dia turut menghargai dan sungguh ikhlas dalam hubungan yang dijalinkan. 

Ehem! Okeh, sudah sudah lah ayat buku teks tu ;p

Aku terpanggil untuk buat episod kali ini disebabkan oleh adik manis kesayangan yang sorang nih. Memang pada mulanya dia adalah 'boo' kepada adik aku, si panjang [uri] tu. Tapi sekarang dia lebih kepada teman rapat, adik, sahabat, dan mak nora dan pakcik akhiyar pun dah anggap dia macam anak sendiri. Kira klw ade ape ape program yang melibatkan family, selagi boleh memang harap dia akan join sekali. 

Dia sengal dan masuk air

..: nah bukti ;p :..


Dia juga 'sangat friendly' dengan makanan

 ..: tersenyum mesra di samping subway ;) :..


..: depan makanan pon sengal jugak. hehehee :..

Sejujurnya menunjukkan bahawa gambar adalah dari beliau. Hehehee ;p


Dia mencukupkann korum untuk camwhoring

 
 
 
 Bila ade gambar aku, haruslah sertakan bukti lebeh cket. Kehkeh ;p
Owh, rindu kan saat saat itu... ;|


Dan melalui dia, terjalin juga satu silaturahim yang lainnya. Di mana aku dan encik suami jadi kerap datang ke rumah dia dan berjumpa, makan makan, borak borak dengan ibu ayah nya yang juga sungguh mesra alam =)



Orang jawa, klw ade orang datang ke rumah, mesti nak hidangkan sesuatu. Tak kisahlah ape pun. Begitu jugaklah dengan family dia ni. Sekali jek aku tak dihidangkan ape ape juadah mahupun minuman masa pegi rumah dia hari tu. Sebab bulan puasa. Heheheee ;p [tengok! bulan puasa pun aku bertandang ke rumah dia jugak. hahaaa]

Selain makan minum, ayah dia ni sungguh 'kaya' dengan bermacam macam cerita dan pengalaman yang disertai dengan lawak loyar buruk dia tu. Klw dah berbual memang susah nak stop. Tapi seronok =)

Tak rasa janggal sangat walaupun masa first time jumpe family dia. Bila dah lama lama tu, dah kenal, senang nak borak. 




Aku mendoakan kebahagiaan miliknya ;)


 
 
 ..: dating dalam keta ai pon penah tauuuu.... hehehehe :..





Dia jugaklah yang menjadi sumber inspirasi untuk aku berselendang [shawl] dgn gaya lilit lilit tu. Ini rahsia tau. Hehehee... 






Dia lah, sape lagi klw bukan .. im yussof..




Masa mula mula jumpa dia dulu pun, dia pandai bawak diri. Dan dia tak gedik. Dia boleh masuk kepala dengan family kami semua. Senang kata satu family dah senang dengan dia ni =)

Aku juga bersyukur atas rezeki yang diterimanya baru baru ini. Dan dia tetap tidak melupakan kami =)
Semoga perhubungan yang terjalin ini akan kekal selamanya. InsyaALLAH... Amin ;)


*Maaf kalau sedikit emosi dan syok sendiri dalam episod ni. Ini bukan episod membodek. Tapi ikhlas dari hati.
**Aku terharu dengan entri dia pasal kami ---> nak baca, sila kelik
***Segala gambarajah, macam biasa la kan... Paham paham sudaaa... huhuu


Daa... =)

2 comments:

  1. fuhhhhhh.... terrrharuuuuu sgt ni ='(

    tetibe ade org buat entry pasal kite plak kan, haih.. nk nangis :'(

    thank kak ita, semoga kite sentiasa keep in touch hingga nyawa tidak lg ku kandung..

    *tgk lengan gamba yg mkn subway tu, dgn lengan baju raya baru2 ni. mak aiiii jauh beza -,-"

    *segala hak cipta terpelihara dimaafkan diatas segala ayat-ayat indah dalam entry ini ;)

    *inspirasiiiiiiii??? muehehehe rasa kembang macam sri kembangan dah ni.. ;p

    ReplyDelete
  2. (^_^)

    olololooo... jgn la nanges.. camni la kak ita rase masa baca entri im tu. terharu sgt! ;)

    InsyaALLAH im.. mmg tu lah jugak harapan kami =)

    *itu lah hasilnye lengan bile makan subway. hehehee ;p

    *timekaseh ;)

    *betol laaa... kak ita mane reti nak pakai selendang dulu. pahtu tgk im selamber jek lilit w'pon pipi same kembong. tu yg kak ita pon try pakai gak. kak n pun slh sorang sumber. hehehee

    ReplyDelete

gO stRaight doN't beLok-beLok ;)