Monday, February 14, 2011

..: kuSut ke....? :..

bila dah tunang tu kita mestilah dah rancang nak kawen kan. bahasa elok cket, mendirikan rumahtangga. ecececehhhh...... ;p 
selalunye aku baca jek pasal persiapan orang orang nak kawen ni. baca kat blog. tengok adik badik sedara mara kawan kawan. ni diri sendiri plak. *pengsan* (-__-")

aku ade buat list ari tu. boleh tahan laaaaaaaa....... yg nak kena buat tu kan. hmmmm......
1) untuk hantaran kawen [mungkin tak banyak dah. sbb masa tunang ari tu dah harung skali kan].
2) segala macam borang nak kena amik dan isi.
3) ujian HIV [ni nanti dlm bulan 3 or 4 kot].
4) kursus kawen. aku dah setel. encik tunang jek belum lg. [kenapa tak pergi sekali?? panjaaaaannngggggg citenye... huhuu].
5) mak andam. sekali termasuk untuk baju sanding dan persalinan.
6) balai, pelamin dan meja makan. yg ni dah setel untuk belah aku. sbb guna khidmat org yg sama masa tunang ari tu.
7) barang nak isi dlm goodies untuk tetamu.
9) catering [yg ni pon mem dgn bos dah tolong setel kan].
10) baju nikah. belum tempah lagi [okeh. pengsan lagi (+__~)].
11) wane tema untuk family 
12) kad jemputan. encik tunang buat sendiri. ade sedikit amendment sebelum final touch dan nak print.
13) ????
14) ???
mcm never-ending-list jek. heh!

banyaknyeeeeeeeee......... padan muka aku! hahahahahaaa ;p

pahtu kan skang ni duduk bujang. so barang barang takde la ape sgt kat umah tu. nak kena penuhkan gak. sofa, mesin basuh, meja makan, hmmmmm....... yg ni kena duduk bincang bebetul dengan encik tunang nih. huhuuu



jadinye, patut kah berasa kusut skang ini? atau normal la org nak kawen kan...... redha  yo lahhh... (-____-")

*okeh. aku sedang kusut. tapi purak purak buat rilek....hahahahahaa

daa.... =)

2 comments:

  1. huuuu takutnye dgr. takutlah nak kawin. hehehe :P

    ReplyDelete
  2. kan. imm takut nak kawen?? tapi yg sorg lg tu tak sesabo nak kawen. haaa....yokkk?? kihkihkih ;p

    ReplyDelete

gO stRaight doN't beLok-beLok ;)