Tuesday, April 5, 2011

..: kisah dari pagi sampai petang :..

2 minggu lepas aku balik kampung. si ain zulaikha tu pong sedang berkursus kat kluang gak. weekend dia free, so angkut dia balik umah. esoknye kami kuar pagi jugak lah sebab nak mencari barang si panjang [uri] tu. petangnye dah ade plan dengan bos and mem nak cari barang aku plak. sebelum tu kasi bekpes dulu....


 ..: ini pinggan aku. bese makan kat kedai ni mmg kami akan amik campur camni. harga same jek. sebab dia kira 1 pinggan. so amik nasi goreng dan lontong goreng :..


 ..: roti bakar bun pong ade juga :..


 ..: aku minum milo tarik. kat opis dah teguk neskepi jek... sekali skala tukar selera plak :..


 ..: aku nak amik gmbr uri tgh makan. tapi sebok jek jari budak ni tau. haiyaa... :..


..: amik kuih cket. ni abang nizam amik. makan sesama :..


bila sudah kenyang, baru la boleh meneruskan pencarian.
dalam perjalanan tu, kami terserempak dengan ini.....


 ..: cantek cantek ohhh.... (+_~) :..


 ..: sempat lagi.... :..



ehhh...... ko ni nak beli kasut ke nak amik gmbr??
okeh. klw aku keje kat kedai ni, mmg aku dah meroyan camni dah. hahahaa ;p


..: mane satu yg aku beli? ce teka ce teka ;) owh, yg kaki masuk sebelah jek tu, kaki kak n. bese la dia kan slalu nak enterperem.... ;p :..


setel kat kedai ni, teruskan lagi ke tujuan asal.
masuk satu kedai. tengok tengok. tanya harga.
pahtu tak lama kawan uri join. kawan dia ni hapdet cket pasal henpon terkini.



 ..: kawan dia yg kecik tu. satu skola diorang ni. tapi budak tu mmg kecik jek dari dulu. hehehehe :..


  ..: kawan dia buat muka bajet comel. hahahaa.... kami panggil dia apek :..


  ..: gambar terbaru pasangan poyosh. hehehehe ;p :..


..: mereka masih gigih mencari. dan kami masih gigih dengan kamera. kihkihkih :..

eh, korang nak tau tak? padini atau nama singkat dia PDI tu kan.....
ade kuar design baru tau. latest aku rasa.
dan diorang jugak ade model baru.
bertudung tauuuu...... tak caya?
meh aku tunjuk keh.....

redi???






jeng.....







jengggg.......
















jenggggggg......



















taraaaaaaaaaa!!!!!





..: close up cketttt..... :..

heheheheheheheheheheeeeee.....
gerek tak model bertudung diorang tu???? ;p
okeh, ini adalah mitos. jangan percaya yek. hehehee


..: tidak ketemu yang bersesuain di sini, moh kita ke tempat lain plak :..


bila dah tengahari cket tu, tekak pong dah haus.
perot pong dah lapar.
sebenarnye si panjang tu yg lapar lebeh. kami ni haus jek.
masa ni dah dapat henpon dia.
tapi amoi kedai tu nak install ape ntah.
jadi kami "mengecas" dulu.


..: panas panas. tekak haus. kena cendol. pehhh!! :..


 ..: kami semua memang haus okeh... dahaga botul. sorga dapat hirup cendol =) :..


 ..: makan juga. ini nasi goreng kak n. uri makan kuetiaw goreng :..


..: aku dan ain makan mee goreng :..

ini kedai kawan uri gak. memang ramai lah kawan dia.
mungkin kena tukar tajuk "uri dan kawan kawan nye". haha...
kawan dia ni pompuan. dia panggil along.
budak ni masak simple jek. main campak campak jek.
tapi sedap okehh.... pedas pon terbaekkk....
sampai meleleh ayaq mata haa....
tapi murah. so sangat puah hati (^_^)


selesai makan, pegi balik kedai henpon tuh.
dah setel sume, rojer mem dgn bos.
deal nak jumpe katne. kul bape.
pahtu sempat la gak balik umah baring baring jap.
lepas asar kuar balik. naik keta uri plak.


..: ain dan kak ain. dua dua ain =) :..


kami ke air hitam. mem dgn bos dah tunggu kat sana.
nak cari bekas telur plak.


 ..: kami ke sini. kedai ni ade kat nilai 3 jugak klw tak silap aku :..


..: aku nak bekas telur camni. tapi dpt lebih kurang camni gak lah. huhuu :..

kedai ni tak bagi amik gmbr.
so tak dapat la nak share kat sini....
tapi bekas telur dah setel. beg utk buat gudis juga dah setel.

memula aku plan dengan mak nora nak buat bekas telur sendiri.
guna tuala yg empat segi tu. bungkus telur. pahtu ikat guna reben.
kira buat macam bentuk bunjut tu. lekatkan bunga kecik kat tempat reben tu. 
sebab pikir nanti orang ble guna balik tuala tu kan. 
tapi macam susah plak nak cari tuala.
masa pong tak banyak sgt dah. kena setel benda lain plak.
so amik yg dah siap jek. takpelah, mungkin nanti masa adik adik kawen, ble buatkan untuk diorang plak  ;)

mesti korang tepu kan baca episod panjang sangat. kehkehkeh ;p


so i'm signing off.......


..: dengan muka ain yang bolaaattttt..... heheheheee :..


daa.... =)

2 comments:

  1. ni episod untuk ain ke?macam banyak gambar ain je..huhu~ =p

    ReplyDelete
  2. erkk...? ble la.. (bagi can) ;p
    kira mcm episod: ain, uri dan kwn2 nye. ahah!

    ReplyDelete

gO stRaight doN't beLok-beLok ;)