Monday, April 11, 2011

..: semua dalam satu :..

ini adalah episod sekali harung.
sebab aku tengah ingat semua benda.
dan takot terlupa atau takde masa atau tak sempat atau dah malas lepas ni
atau ape ape saje kemungkinan yang bakal berlaku. 
so play safe, sumbat jek sume skali dalam episod nih. 
jadi sila bersiap sedia kecamukkan jugak kepala dan caca merba kan pembacaan korang dengan episod kali ni. owh ye, dan juga, ape ape yang terlintas dalam pada masa aku tengah hapdet ni, aku selitkan gak. huhuuu

memula nak bgtau yang ari tu kak amy belanja makan kat peranakan place di one utama


ini jek yang sempat snap. hahahaa ;p
sebab meja dia macam sempit untuk kami berlima [angah, kak amy, aku, encik tunang dan z]. pahtu order macam banyak. jadinye ruang agak terhad. ceh! padahal macam sesegan nak snap. tambahan pula dengan kamera dari henpon murahan ;p 
tapi okeh la makanan kat sini. dia ade set menu jugak. mengikut kata angah, peranakan place ni lebih kepada menu baba nyonya. ble la klw nak try makan kat sini ;)
mekaseh kak amy =)

dan ari tu encik tunang ble ajak aku makan ini pada malam hari....



 ..: tengok tu. baju pon tulis sindiket. memang jahat tau. habes diet ai... (-_-) :..

 ..: ini aku punye. dalam pada kate habes diet segala bagai kan. tapi order gak burger. BIG n tasty lagik. hahahampessss ;p :..


..: ini encik tunang punye. dia nak order lain sbnrnye. burger ape ntah. tapi sudah silap lah.. huhuu :..

okeh. teros masuk cite ujung minggu. hahaa ;p
ari sabtu lepas adalah hari yang packed. 
memula kuar pegi amik baju nikah. kemudian cari baju untuk pengapit lelaki plak. pahtu jumpe mak andam. yang ni semua aku buat episod lain yek. sebab nak bgtau benda yang besh dan tak berapa besh.
pahtu kami pegi ziarah anak angkat mak nora kat hospital pakar. dia eksiden.

owh ye, dan ari sabtu lepas adalah pertama kalinye aku memandu exora kak ain.
sebelum ni dah banyak kali gak dia srh aku drive. tapi tak berani kottt.... beso ko exora tuh. kate mpv kan. memang idok le teman ade kekuatan nak memandunye. tapi ari sabtu tu kak n srh lagi bwk. jadi dengan perasaan konon-konon-terer aku gagahkan diri tabahkan hati memandunye jua.... eceh!
macam ape jek kan. padahal nak drive keta jek. macam nak pegi berperang. huhuu ;p



..: memula tunjuk bukti dulu yang aku drive tu. kehkehkeh ;p :..



 ..: ni masa benti kat traffic light ble le buat gaya peace camni :..


..: tu dah jalan balik tengok camne dekat aku dgn cermin depan. hahaa :..

masa memula tu, memang setiap saat dok jeling segala cermin. cermin pandang belakang, cermin sisi, cermin cermin lah diri anda. ehh?? ;p  sebab rasa macam beso jek kan. tapi bila dah lelama tu ok la. macam drive keta bese jek pong. kecoh a ko ni itot oiiii..... ;p


..: masa ni dah terer cket. sambil tekan minyak pong sempat sengeh lagi. haruslah posing dengan owner kan... heheheheee :..

bila dah petang cket, perot dah lapar, jom kita lepak makan dulu.
sementara makan tu, encik tunang sampai dan join kami minum. 
aku dengan kak n dua dua pong makan nasi. tapi gmbr sebelum makan tak snap. teros amik gmbr bila pinggan dah licin. 



kak n dengan encik tunang borak rancak sungguh. banyak benda lah diorang bual. beriya betul ha. 


 ..: tengok la tuh. yo yo o jek. hahaa ;p :..


..: dalam pada mendengar pong sempat lagi posing tau.... hehehee :..

aku? cuma mampu lakukan ini....

..: melayan kebuhsanan. huhuu~ :..



ari ahad plak mak nora masak nasi lemak untuk sarapan pagi 







besh a... dah lama gak tak makan nasi lemak nih.
ahad tu pong aku gerak balik kl pagi sebab nak kena anta akim balik ke IKBN.
nasi lemak tu siap tapau skali. 

rasenye setakat ni dulu episod merapu dan caca merba untuk kali ini.
i'm signing off......



..: dengan jari kak n peace di muka aku. atotoi..... :..

cukup caca merba tak? aku rasa memang ni episod merapu jek. hahaaa ;p


daa.... =)

2 comments:

gO stRaight doN't beLok-beLok ;)