Tuesday, April 26, 2011

..: sehari bersama keluarga :..

sebelum cerita ni jadi basi, mari lah kita buat episod pasal family day ni yek. kami buat family day kat ulu yam sana. klw ade yang penah pegi tu, tau la kot tempat nye. organizer orang lain. aku menjayakan saje. tau tau tempat dah ade. makanan segala macam adalah secara pot luck. kecuali bbq yang menggunakan bajet sesama. 

sebagai tanda yang kita ni berkonvoikesyen, mari lah kita buat tanda okeh. 

 ..: sila letakkan ini di atas dashboard depan dan juga belakang :..


..: reben ini juga ye :..

reben tu dah macam orang kawen plak. hahahaa..
abeh tu.... asalnye nak buat kertas kaler oren tu jek. pahtu bebudak unit ni nak jugak reben. ha amek ko... tapi bukan aku yang buat pong.... kehkehkeh! ;p  
kertas oren tu ye aku buat.  keta sape takde benda tu bukan dikira ahli rombongan. hahahaaa...

pagi pagi sabtu tu kami berkumpul dulu kat depan opis. sementara menunggu cukup korum, kita layan lah gambar dulu okeh.... 

 
 ..: ini hariz. aku dengan sufi naik keta dia :..


..: ade sorang jek mak dara dalam ini gambar ;) :..

kami memulakan perjalanan dalam pukul 8.30 camtu. sampai di ulu yam dalam 9 lebeh ke 10 camtu kot. tak ingat dah. elok jek sampai, ujan gerimis mengundang pong turun.. 

 ..: keadaan air sebelum ujan lebat mencurah bumi :..


..: makanan yang ade. banyak tauuuuu! :..


teros sediakan tempat untuk membakar. kita bako ajeeee... hehehehe ;p

 ..: masa ni aku rajen tolong mengipas :..

..: dan ini lah upahnye. hehehee :..


pada hari itu juga unit aku sambut besday untuk mereka mereka yang lahir pada bulan 3 dgn 4 klw tak silap. selalu masa meeting akan buat sambutan ni skali. tapi kali ni buat kat luar plak. 

 ..: kek yang syedap tapi dah senget bila sampai kat air terjun :..


..: bosh bagi sepatah dua kata :..

masa ni aku dah plan dgn bebudak lain nak kenakan sorang budak ni. nama dia azean. besday dia pong disambut sekali. besenye akan ade tradisi baling tepong dan pecah telor pahtu goreng buat cokodok kan. haaaa..... dah alang alang buat kat luar dan basah ni kan, kita laksanakanlah niat murni itu. hehehehehee ;p

mari kita lihat siapa yang kenaaaaaaaa 

 ..: hantu teponggggggg!!! hahahahahaa! ini lah mangsa utama :..


 ..: tu dia tengah cari mangsa lain tu. nak baling tepong gak :..


 ..: tu kena la tu :..


mari kita sama sama lihat hasilnye


 
 

ni semua muka orang orang yang dah disaluti tepong. hahahahaa
bila dah bertepong sana sini, jom le kita bersihkan diri ye....

 
 ..: aku suka sakat budak ni. dia mcm cover cover perot dia. heheh! :..




 
 
 
 
 
 


tengok air kat belakang tuh. masa ni kira dah surut cket. masa ujan lebat tu memang deras giler. siap ade buluh, kayu balak segala bagai hanyut sama. pahtu air kotor. ni pong kami redah jek. sebab takble thn wooo..... pegi air terjun tapi tak dapat mandi manda.

dah buhsan dalam air, kami berposing di atas jambatan pulak....

 
 

yang kat blkg hariz tu adalah sufi. yang sama sama naik keta dengan aku tu. kami tak stay lame sangat pong. sebab petang tu hariz ade futsal. dalam pukul 2.30 kami gerak. tapi lebeh lebeh sampai pukul 3 sebab kat tempat ni takde air. terpaksa kuar pegi tempat lain untuk mandi dan salin baju. haiyaaa....

bosh dan beberapa orang lagi masih stay sampai pukul 4 camtu. ondaway balik tu dapat pulak msg dari kak n, bgtau yang abah kemalangan kecil. tapi Alhamdulillah takde ape ape yang teruk. tu yang petang tu sampai jek umah gedebak gedebuk teros gerak balik kampung bersama encik tunang. huhuhuuu....


daa.... =)

No comments:

Post a Comment

gO stRaight doN't beLok-beLok ;)