Tuesday, January 17, 2012

..: hari lahir adalah hari untuk makan. huhuu :..

Sebab dilahirkan lah dapat makan itu ini kan. Kalau tak lahir tak dapatlah nak merasa nikmat makan tu. Eh, tapi kalau hari tu bukan hari lahir pun aku makan jeeeeee..... Wahahahaaaaaa ;p

Ini nak cakap pasal besday akak aku, Kak N. Besday dia 2hb Disember tahun lepas. Heheee... Aku rasa tahun lepas ni lah sambutan dia asyik maaaaaaakan jek. Semalam makan, hari ni makan, besok pun makan, lusa tu pun makan lagi. Eh, dah minggu depan pun makan lagi??? Aiyaakkkk!! 

Memula mak aku buatkan pulut kuning dengan kari ayam. Tapi gambar dah ntah mane. Kat fesbuk sana dah upload dah. Kat sini aku tepek mane yang ade aje lah yeee.... ;)


Kita mulakan dengan abah belanja makan malam.

 ..: nasi goreng ujang. nasi ni aku rasa kat belah belah johor je ade. silap silap kat kluang je kot. memang tak semua tempat ade nasi ujang ni =) :..


 ..: sotong goreng tepung :..


..: nasi goreng special two city. [two city tu nama kedai makan ni] :..



Kemudian aku pulak belanja dia. 

 ..: stroberi ice blended dari cool blog untuk aku :..


 ..: coklat ice blended untuk kak N :..


 ..: juga bersama crispy crepe :..


 ..: aku pun nak jugak. heheheee... :..



Baru aku perasan posing dalam dua gambar ni same. Dua dua tengah makan. Huhuuu ;p



Lepas tu, minggu depan nye kot. Makan bersama suami beliau pulak, Abang nizam. 



 ..: belikan kek yang kecik jek. sebab dah order makan berat. nanti kompem kek tak habes :..


 ..: blueberi ice blended untuk diri ku. rasa macam nak gi minum lagi lah. slurp! slurp! :..


 ..: grilled black pepper chicken chop :..


 ..: ;) :..


 ..: kuetiaw tomyam untuk kak N. memang terbaek lah tomyam dia :..


..: aku-tak-ingat-nama-menu ni abang nizam punye :..



Kemudian, di malam hari. Makan kayepci puleeeeee..... 


 ..: untuk kami bertiga :..


 ..: sebab aku nak sangat makan zinger burger ni lah. maka aku meracun mereka bersama sama untuk makan kayepci. huhuu :..


..: impian abang nizam untuk menjadi masterchef ;p :..



Selepas dari itu, walau di lain hari namun masih lagi dengan fast food. Kita ke mekdonel pulak. 


 ..: makan prosperity set. hmmm nyum! nyum! :..





Besh kan episod penuh dengan gambar makanan jek. Huhuu..




So, i'm signing off......




..: tersandar kekenyangan dan hasilnya, muka ku beso umah. itu baru muka. kalau badannnn???? haihhhh......!  (-_______-") :..


Daa.... =)

2 comments:

  1. tetiba lapa plak tgk sume niiiiiii T____T

    ReplyDelete
  2. same dengan la. hahaaa

    *kak ita tak bersalah... ;p

    ReplyDelete

gO stRaight doN't beLok-beLok ;)