Monday, August 23, 2010

..: bUat haL :..

ari sabtu lepas aku g bazar kat kampong halaman. aku ade amik gambo banyak [la gak]. dgn gambo org yg ramai ramai tu pong aku hamek gak. tp kan........ memori kad aku error la pulekkkk....! hampeh tolllll!!!! dh la baru pes taim aku nak tepek gambo menu buka pose kat sini, jap lg ble plak dia buat  hal kannnnn..... nice..... (-_-")

jd terpakse lah aku gugel sebahagian gmbo menu berbuka ari tu [nak gak tepek kat sini. tak kira! hahaaa!]


..: badak berendem.... aku rekues. sedap ooooo..... dh lame tak makan kan. sblm balik kg ari tu harus lah msg mak nora dulu bgtau yg aku nak mkn ni. besh! besh! hehehee (^_^) :..




..: sate ayam & daging :..


ade lagi kueh mueh pelbagai jenis. ade kueh bom, sardin roll [yg sardin nye dh masam. hampeh!], popia sayur, cekodok pisang, cempedak goreng, donat sambal [yg sambalnye dh kering. mcm repeat jek donat ni. huh!], murtabak, mihun goreng [ni cket jek. abah belikan utk mak], ade pau yg letak sosej kat tgh tgh dia, cream puff, dan air katira, juga tidak dilupakan air teh o panas. emmm..... rasenye sume makanan ade dh [kot?]
banyak kueh dan makanan yg ringan ringan jek. 
nasi kami makan mase sahur. tp lauk pong beli gak. ade paru goreng sambal, sayur lemak pucuk paku, sambal belacan, ayam masak kicap dan sambal goreng jawa. air mcm bese, teh o panas. 


*aku try la godeh godeh memori kad tu kang. kot kot dpt betol ke. klw tak nnti..... kena guna inisiatip len la nmpknye. bese lah, henpong murah..... [hahahaa tetiba salahkan henpong ;p]


daa.... =)

2 comments:

  1. im x pena mkn badak berendam.. nk try gak la.. haha

    ReplyDelete
  2. syedap im...! isi dlm dia kelapa manis tuh. kuah dia masin2 cket. mintak la ibu buat ke nnti. takpong im buat sendiri ke. mesti suke ah =)

    ReplyDelete

gO stRaight doN't beLok-beLok ;)