Wednesday, August 11, 2010

..: piNdaH + faMiLy dAy!~ [part 2] :..

tu baru cite ari sabtu. lps habis doa selamat dgn makan makan sume, uri anto imm balik. aku dgn mak nora ke umah sewa aku. nak kasi clear itu peti ais. pahtu akim dgn encik kamu pn nak g cabut piring astro. setel sume, balik semula ke kuates. tidoooo..... (-__-")

ahad tu pagi dlm kul 8 lbh aku amik ain z, dan aku balik umah sewa. sbb lori nak dtg angkat brg kul 10. tp lori tu cepat okehh.... kul 9.05 dia dh msg bgtau ondaway. menggelupur gak aku sbb ade lagi brg cket cket nak kutip. nsb baik sempat. elok jek dia sampai, aku pong dh clearkan sume. bos dgn abg nizam standby kat kuates. yg lain angkat brg dr umah sewa aku. 

..: view dari balkoni umah kuates aku. ble nmpk tmn permainan dr sini :..


..: meja makan ni hausmet yg bwk. mmg dh ade dok elok kat situ. bkn baru angkat ari ahad tu. hehee :..

gambo gambo angkut brg sume takde. tak smpat nak amik dh. tau nak cepat setel jek. bile dh sudah tu, dlm lps zuhur family aku gerak balik johor. tinggal la konco konco yg ade jek utk tlg setelkan ape yg patot. aku kemas brg dlm bilik terutamanya kain baju [sungguh malash okehh....!]

yg lain lain si jantans setelkan. wayar astro, setting dvd player sume. si kemal rajin sungguh lap kipas. huhuuu~ time kasih! time kasih! (^_^)
dh sudah tu ptg ptg cket dlm lps asar aku ajak diorang kuar minum. ngeteh a. mkn goreng pisang ke kan. minum air panas. dh penat penat tu kan. pehh.....! terbaekkkkk..... =)

..: sementara tunggu encik kamu selesai berasap :..

aku suke umah ni sbb ade balkoni. mmg jd port utk berasap la kan. drpd bos, abg nizam, uri, encik kamu, mmg sume akan ke balkoni klw nak smoke. hehee 

..: sementara tunggu idot & kemal siap :..


kami lepak kat coffee village saje. area desa pinggiran putra. tp sblm tu beli goreng pisang kat bangi.


..: idot & kemal. idot ni tgh peknen 7 bln. lps raye ni due. si kemal tu pong ngandung gak. tp taktau bile due. hahahaa ;p :..


..: aku nak amik gmbo encik kamu mase ni. tp si kemal tu dlm pd senyap senyap, cket cket dia masuk. nak gak gambo dia ade. songal botul ;p pahtu muka x bersalah. mmg x ble blah btul aa.. ;D :..

..: ain zulaikha yg tgh penuh mulutnye. hehee :..

..: nasi goreng malay si kemal :..

..: mihun tomyam encik kamu :..

..: meja penuh. beli jemput jemput pisang, goreng pisang, dgn cempedak goreng. sume panas lagi. order cucur ikan bilis, roti bakar, tomyam, nasi goreng malay. aku minum apel asam boi. air ni besh. masam + manis. ain punye milo ais tabur pon syedap. kenyang kami ptg tu :..

lps lpk tu, idot anto ain balik. [idot duduk presint 18 gak. same dgn aku. tp dia nk singgah kedai kek kat presint 15. umah ain kat situ. jd 1 jalan. dia anto ain balik]

bile da whole family ade, dh jadi mcm family day lah kan. sume pong berkumpul. tambah plak dgn geng geng nih. penat tp berbaloi baloi... time kasih sume sbb tolong! (^_^)

daa.... =)

4 comments:

  1. same2..nak milo tabur lagi la..
    cmne??
    =)

    ReplyDelete
  2. hoh? kena la kemas umah lagi
    kena tinggalkan purse kat nenas lagi
    pahtu baru ble g coffee village lg
    ngeh ngeh ngeh~ ;p

    ReplyDelete
  3. alamak tgk mihun tomyam tu sedap la plakkkkk.. haha

    ReplyDelete
  4. ape lg. makan a nnti buka
    hehehee ;D

    ReplyDelete

gO stRaight doN't beLok-beLok ;)