Wednesday, August 11, 2010

..: piNdah + faMiLy dAy!~ =) :..

seperti yg telah diberitahu, bahawasanye aku akan berpindah ke kuates pd hujung minggu yg lepas kan [ayat buku teks]. makanyeeee...... mem & bos telah membawa askar askarnye dtg utk membantu.... mula mula aku ingatkan diorang betiga jek dgn si akim. ghupe ghupenye ramai sehhh...... kak n dgn abg nizam pong ade. uri pong ade. anak angkat mak nora pong ade. hohoooooo....!!~ (^_^)

jumaat mlm tu diorang smpai dlm kul 1 pg camtu. terus aku bwk ke kuates sbb ramai kan. umah sewa aku mmg x muat la. pahtu pg sabtu tu, kul 7 lbh kak iza plak msg bgtau dia dh masuk putrajaya. waahhhh??? sume pong dtg? complete set! weeeeeeeee......!! besh! besh! (^_^). terus mak nora plan, alang alang pak haji dh ade kan [abg ipar aku yg sulong], baik buat doa selamat skali. tp mmg kecil kecilan jek. kami adik badik + imm + encik kamu jek. tu pong dh cukup =) 

tp ujung minggu lps ni mmg terasa kepenatan a. kuar masuk naik turun umah nye lain, keta lain, drive lg, g kedai, beli itu ini. kurus lah. haihh..... ;p
x sempat nak amik gambo pindah sgt pong. mano yg ado yo lah. huhuu~

pg sabtu tu, elok jek family BIG sista sampai, kami sume turun g bekpes dulu. kat presint 8 jek. sbb sambal nasi lemak kedai tu sodap. hehehee.... ade amik gmbo tp dlm henpong uri. lupe nak transfer. lps bekpes tu, si uri g amik budak yg baru sampai dari ipoh tu. zainol [atau kami panggil dia enol, anak angkat mak aku] pong ikut dia skali


..: hahaa! kapel yg poyo ni. siannnn.... ade org celah tgh tgh tu buat peace lg. hehee ;p yg di celah itu lah enol :..


x lame diorang sampai umah, aku plak ajak kuar balik. mak nora srh beli bhn bhn dia nak masak mee bandung. so kuar la lg dgn kak n skali


..: mase ni tunggu kak n singgah guardian jap. aku bg can dulu :..


..: heheheee ;p :..


..: terus join skali. hahaa :..

 ..: tgk.... dh kurus dh... nmpk tulang tulang sume... [jari je okehhh....] :..


pahtu kitorang sampai jek mak nora dh kung kang kat dapo. mmg dapo penuh a weekend tuh

 ..: pakaikan dia tudung biru. dh mcm rambut plak. hehehee ;p :..


setel dia masak tu, dia ajak aku plak kuar. dan aku suspek kejadian di bawah ni berlaku mase aku kuar dgn mak nora


..: budak panjang ni sian tau dia... kecik kecik dulu x puas men kot... dh gedabak camni pong nak men lg... heh!~ ;p :..


dia siap buat aksi lg haaa..... dlm kiraan 3.....


..: satuuu.... :..


..: duaaaa..... :..


..: tigaaaaa!!! yeeeeehaaaaa!!! ;D :..


..: ini ok la kan. ble diterima lg :..


..: ehhh?? adoilaaaaa......! :..


mereka ke tmn permainan kat bwh umah aku. tp mesti besh kan sekali skala lps gian cenggini. huhuuu~ 
mlm tu nak buat doa selamat cket kan. tp sblm tu da heroes went to masjid dulu. masjid besi/masjid tuanku mizan zainal abidin




yang kat umah plak.....


..: 3 dara ni beraksiiii!! ;) :..


..: si rongak ni, kak n toncetkan rambut dia. suke aku tgk. kemas jek... :..


..: puteri bongsu ni bila dh penat, haus, senang. landing jek atas riba ibu dia. tgk lah silang kaki dia sambil isap susu tuh :..

aku penat nak karang ayat dgn nak uplod gambo. korang mesti penat gak nak baca kan. silap silap dh muntah ijo sbb pjg sgt. sambung episod lain ek. tp ari ni gak kuar kot [kompiden]

daa... =) 


2 comments:

  1. hahahaha ni apeda byk beno gambo den.
    buruk dan gemok. hehe

    ReplyDelete
  2. mane ade bnyk da
    xde lah gumok sgt da
    hikhik~ ;p

    ReplyDelete

gO stRaight doN't beLok-beLok ;)