Wednesday, March 9, 2011

..: flyover seafood yang tak cepat :..

amaran: episod agak emosi.


ahad ari tu encik tunang amik aku kat TBS pahtu teros balik ke putra.
tapi dia ajak pegi makan dulu.
taktau nak makan kat mane.
dia ajak ke bangi. memula ingat nak pegi kedai lain.
tapi masa U-turn tu, teros nampak kedai ni.
teros singgah. 

klw kamu orang ni tau area bangi tu, kedai ni yang U-turn kat Petronas tu.
lepas habes pusing tu memang teros nampak kedai ni.
betol betol sebelah Petronas.

yang aku tak berapa kenan kedai ni kan
dia punye servis lambat. pahtu pekeja dia lambat betol nak bersihkan meja.
ishhhh.... pengotoq laaaa....!!!

dia datang amik order. tapi pinggan cawan kotor yang ada atas meja kita tu, dia alih g meja sebelah. 
pahtu bile ade orang duduk meja tu, dia angkat plak pinggan cawan tu g meja sebelah lagi.
apakahhhh??? alang alang tu kan. angkat jek a teros. makin dia kumpul kan makin banyak pinggan kotor nanti. haiyaaaa....

pahtu encik tunang mintak dia lap cket meja kami tu. memang geli gak la. ye la kan bekas orang makan. tumpah tumpah kuah, cili padi atasa meja sume, pahtu dengan air, basah la meja tu.
sudahnye ko tau ape??? aku yang lap okehhhh..... pakai tisu carefour tu jek ha. memang agak hangin di situ. huh!

pahtu bila makanan dah sampai baru ko hegeh hegeh bawak kain nak lap.
sengal ape ko kan..... orang nak makan ko sebok lah nak lap meja. tak payah! aku dah lap dah. ntah hape hape lah diorang nih! 

aku order mihun hong kong dengan limau panas. encik tunang plak horlick tarik dengan nasi goreng ayam kunyit. 


..: dah sudah makan baru teringat nak amik gmbr. huhuu :..


..: tengok! dia yang sebok nak makan. tapi tak habes. haih laaa... :..

nasi goreng ni nampak tak menarik. tapi rasa dia ok la...
owh, itu paket tisu carefour yang berjasa membantu aku mengelap meja. hahaaa

aku taktau la klw kamu orang ade yang penah makan kat kedai ni ke kan.
pahtu rasa macam ok jek. aku jek yang emo lebih ke ape ke aku taktau la.
tapi pada aku la kan, aku la. aku tak berapa berkenan dengan cara pekeja dia jaga kebersihan.
tu jek a....

aku ade gak amik gmbr pinggan mangkuk cawan gelas yang dah bertingkat tingkat diorang susun tu. tapi tak clear la. bila zoom gmbr pecah. klw tak bleh tunjuk bukti kat sini. huhuuu

daa.... =)

No comments:

Post a Comment

gO stRaight doN't beLok-beLok ;)